De Chinese virologe Shi Zhengli in haar laboratorium in Wuhan.
Volledig scherm
De Chinese virologe Shi Zhengli in haar laboratorium in Wuhan. © AFP

Chinese topvirologe ontkent dat coronavirus uit haar lab in Wuhan ontsnapte

Topvirologe Shi Zhengli (57) is directrice van het laboratorium van het Wuhan Institute of Virology dat onder vuur ligt omdat het coronavirus mogelijk daaruit is ontsnapt. Opnieuw ontkent Zhengli dat in een zeldzaam interview met The New York Times.

32 reacties

 • Jan Kerkhof

  1 maand geleden
  Zij bevindt zich in een "catch 22"-situatie: als ze ontkent wordt dat gezien als een bekentenis, als ze niet reageert ook. Ze kan doen en zeggen wat ze wil, het wordt sowieso uitgelegd als een bekentenis.
 • Thomas Anderson

  1 maand geleden
  Alles komt uit alles enkel tijd nodig.
 • Hugo hofmans

  1 maand geleden
  Ze moet ontkennen, wat had je anders verwacht ? Toch denk ik dat er op een bepaald moment een doorbraak gaat komen, iets of iemand gaat per ongeluk iets fout doen en dan zal geweten zijn dat het wél degelijk van daar komt ... Kwestie van tijd. Je merkt ook dat die hypothese nog altijd leeft, dat is heel goed.
 • Thomas Den Wilde

  1 maand geleden
  Indien deze gefabriceerd zal zijn, is het ofwel Amerikaans of Chinees. De Amerikanen zijn ook schijnheiligaards en de schuld op een ander steken is gemakkelijk.
 • Theo Dereu

  1 maand geleden
  Grootschalig onderzoek naar de oorzaak van een virus is van zeer groot belang om snel en efficiënt een vaccin en/of geneesmiddel te ontwikkelen en om toekomstige uitbraken te verhinderen. In dit geval is de herkomst relatief subjectief omdat China elke vorm van samenwerking geweigerd heeft en dusdanig de hele wereld opzettelijk langdurig economisch verlamd heeft. Verklaringen van wie dan ook veranderen daar niets aan.
 1. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
 2. Viroloog Fauci “niet overtuigd van natuurlijke oorsprong coronavirus”: China beschuldigt hem van “grote leugen”

  Viroloog Fauci “niet overtuigd van natuurlij­ke oorsprong coronavi­rus”: China beschul­digt hem van “grote leugen”

  Is het coronavirus in de natuur ontstaan en van dier op mens overgesprongen, of komt het uit een laboratorium? Die vraag houdt experts al van in het begin van de coronapandemie bezig. En tot vandaag is ze niet eensluidend beantwoord. De bekende Amerikaanse viroloog Anthony Fauci zei recent nog dat ook hij niet overtuigd is van de natuurlijke oorsprong. De Chinese staatsmedia beschuldigen hem van leugens.

Wetenschap & Planeet