thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Britse studie: zes keer meer kans op overlijden voor wie én Covid-19 én griep opliep tijdens eerste golf

Mensen die zowel besmet geraken met het griep- als met het nieuwe coronavirus, kunnen “ernstig in de problemen” komen. Daarvoor waarschuwt Yvonne Doyle, medisch directeur van de Britse gezondheidsinstantie Public Health England (PHE). Uit onderzoek van de eerste golf in het Verenigd Koninkrijk blijkt dat patiënten die beide virussen opliepen bijna zes keer meer kans hadden om te overlijden.

0 reacties

 1. Darts in de ruimte: NASA laat raket botsen met asteroïde
  14

  Darts in de ruimte: NASA laat raket botsen met asteroïde

  NASA zal op 24 november een raket de ruimte insturen om die met opzet te laten botsen met een asteroïde. Deze ruimtemissie dient als test om in de toekomst de aarde beter te beschermen. De Double Asteroid Redirection Test, of kortweg DART, zal proberen de relatief ‘dichte’ asteroïde van koers te laten veranderen. Vandaag bevestigde NASA ook het officiële vertrekuur. Onze wetenschapsexpert Martijn Peters legt in onderstaande video uit wat er juist zal gebeuren.
 2. Deze microchip is het kleinste vliegende object dat ooit door de mens is gemaakt
  Play

  Deze microchip is het kleinste vliegende object dat ooit door de mens is gemaakt

  De ‘microvlieger’ kan uitgerust worden met miniatuurtechnologie. Dat kan gaan van antennes en sensoren tot geheugenopslag of draadloze communicatie: “Het doel van dit project was om een vliegsysteem te koppelen aan een elektronische microchip, met het idee dat dit ons in staat zou stellen om zeer functionele elektronische miniatuurapparaatjes te distribueren, bijvoorbeeld om de omgeving te scannen op ziektepartikels, om te patrouilleren of om vervuiling op te sporen”, aldus professor John A. Rogers van Northwestern University, die aan het hoofd staat van het ontwikkelingsproject.
 1. Fauci: “We moeten ons schuilhouden en lastige winter doorkomen tot vaccin er is, eind dit jaar of begin volgend jaar"

  Fauci: “We moeten ons schuilhou­den en lastige winter doorkomen tot vaccin er is, eind dit jaar of begin volgend jaar"

  De gerespecteerde Amerikaanse viroloog Anthony Fauci heeft nog eens gesproken. Hij vreest voor een lastige herfst en winter en ziet een vaccin als hét kantelpunt in de hele coronapandemie. Tot dan “zullen we ons moeten schuilhouden”, zei hij. Fauci gelooft wel dat er nog eind dit jaar of begin volgend jaar een vaccin op de markt zal komen. Dat is sowieso later dan Donald Trump hoopte: hij ziet een vaccin graag nog vóór de presidentsverkiezingen begin november verschijnen.

Wetenschap & Planeet