Het Comirnaty-vaccin van Pfizer/BioNTech.
Volledig scherm
Het Comirnaty-vaccin van Pfizer/BioNTech. © AFP

Britse studie: tweede Pfizer-vaccin heeft groter effect na twaalf weken in plaats van na drie weken

De tweede dosis van het vaccin van Pfizer/BioNTech slechts na twaalf weken geven in plaats van na drie weken heeft een groter effect op de aanmaak van antlichamen dan wanneer de tweede prik al na drie weken volgt. Dat besluit een Britse studie naar de effecten van de tweede spuit. 

  1. Tijd tussen twee AstraZeneca-vaccins ingekort naar 8 weken in plaats van 12 (voor wie nog geen eerste prik kreeg)

    Tijd tussen twee AstraZene­ca-vac­cins ingekort naar 8 weken in plaats van 12 (voor wie nog geen eerste prik kreeg)

    Het interval tussen de twee vaccins van AstraZeneca wordt in België ingekort van 12 naar 8 weken. Dat hebben de verschillende ministers van Volksgezondheid beslist op een overleg na een advies van de Taskforce Vaccinatie. De inkorting komt er wel enkel voor wie nog geen eerste prik kreeg of nog niet is uitgenodigd. Op die manier moet een grotere groep mensen sneller volledig gevaccineerd zijn en zal de vaccinatiecampagne sneller afgerond kunnen worden, half augustus in plaats van begin september.
  2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

    Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

    Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!

Wetenschap & Planeet