AFP
Volledig scherm
© AFP

Britse studie: “82 procent van positieve sneltesten leverde correct resultaat op”

Meer dan vier op de vijf positieve sneltesten uit een studie van Public Health England bleken ook positief na een PCR-test, die nauwkeuriger is. Dat doet vermoeden dat ook sneltesten heel accuraat zijn, misschien wel meer dan verwacht, maar zeker is dat niet. In ons land ijvert microbioloog Herman Goossens al lang voor het inzetten van sneltesten.

1 reactie

 • Robert Soeloo

  4 weken geleden
  Waarom dit artikel zo enthousiast is over die resultaten is een raadsel. De vals negatieven zijn juist de cruciale info die we willen hebben en die hebben ze domweg niet onderzocht.
 1. Minihelikopter Ingenuity voltooit vierde vlucht op Mars alsnog, NASA verlengt missie

  Miniheli­kop­ter Ingenuity voltooit vierde vlucht op Mars alsnog, NASA verlengt missie

  De minihelikopter Ingenuity is vandaag alsnog opgestegen op Mars en heeft met succes zijn vierde vlucht gemaakt. Die was opnieuw sneller en verder dan de voorgaande keren. Gisteren ging er iets mis bij de start en bleef het toestel aan de grond. De NASA-ingenieurs herkenden dat probleem uit eerdere tests. Een dag lukte het in de herkansing wel. De minihelikopter zal overigens veel langer op Mars rondvliegen dan oorspronkelijk gepland.
 2. ‘Zelftesten’ wordt het toverwoord voor meer versoepelingen: wat betekent dat precies?
  PREMIUM

  ‘Zelftesten’ wordt het toverwoord voor meer versoepe­lin­gen: wat betekent dat precies?

  Als alles goed gaat, zullen er in mei opnieuw meer binnenactiviteiten mogelijk zijn, met onder meer de heropening van de horeca aan het begin van de maand. “In dit versoepelingsplan zullen snel- en zelftesten een belangrijke rol spelen”, zegt premier Alexander De Croo (Open Vld). Maar wat zijn snel- en zelftesten nu precies? Waar zullen ze ingezet worden? En waar zullen we deze testen kunnen kopen? Herman Goossens, professor microbiologie (UAntwerpen) en hoofd van de taskforce testing, beantwoordt de belangrijkste vragen.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

Wetenschap & Planeet