Public Health England
Volledig scherm
© Public Health England

Britse overheid verdedigt vapen als stopmiddel, met opzienbarend experiment: “Véél minder schadelijk dan gewone sigaretten”

Terwijl het scepticisme rond de elektronische sigaret groeit, blijft de Britse overheid geloven in vapen als middel om mensen te helpen stoppen met roken. “Het is 95 procent veiliger dan tabak roken”, klinkt het. Om hun stelling kracht bij te zetten, lanceert overheidsdienst Public Health England (PHE) vandaag een nieuwe campagne. Inclusief beelden van een experiment dat op schokkende wijze aantoont hoeveel kleverige zwarte teer er in de longen van een zware roker opstapelt. Iets wat niet in de e-sigaret te vinden is.

63 reacties

 • Roy Coocks

  4 jaar geleden
  Ik rook al 22 maand niet meer en behalve dat ik nu geen olifant meer op mijn borst voel zitten als ik opsta ben ik blij dat ik de rotzakken uit de Wetstraat geen taksen, accijnzen en andere BTW's op de stinkstok meer gun.
 • Hugo Bavré

  4 jaar geleden
  Het is niet omdat je vluchtige stoffen niet ziet dat ze ongevaarlijk zijn. De overheid moet roken verbieden omdat de gevolgen van het roken een te zware last geworden is voor onze sociale zekerheid. Idem voor andere gebruikers van verboden drugs. Hoe kan men de gemeenschap verplichten te betalen voor diegenen die vrijwillig de wet overtreden hebben en zodoende in de problemen geraken.
 • Christ Taiehi

  4 jaar geleden
  Rook al 5 jaar e-sigaret en tot op heden geen enkel last van : hoesten, te weinig lucht .....
 • meneer ai

  4 jaar geleden
  Ik wist niet dat slechte dingen enkel zichtbaar zijn... Liever zichtbare teer dan onzichtbare chemische microdeeltjes...
 • Resist You

  4 jaar geleden
  Lijkt wel reclame filmpje voor vape! Wie rookt die rookt Veel jongeren in mijn omgeving roken sigaretten en daar heeft niemand of zelfs een overheid niets aan te zeggen !