REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Botten van wilde dieren en restanten van snacks voor het publiek gevonden onder Colosseum

Archeologen hebben tijdens een onderzoek van afvoersysteem onder het Collosseum in Rome fragmenten van botten van beren en grote katten gevonden die waarschijnlijk werden ingezet tijdens de schouwspelen in de oude Romeinse arena. Dat melden de onderzoekers donderdag.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Archeologen ontdekken eeuwenoude tunnel onder Egyptische tempel die mogelijk naar tombe van Cleopatra leidt

  Archeolo­gen ontdekken eeuwenoude tunnel onder Egyptische tempel die mogelijk naar tombe van Cleopatra leidt

  In Egypte hebben archeologen een mysterieuze tunnel ontdekt onder de eeuwenoude Taposiris Magna-tempel, zo meldt het Egyptische ministerie voor Toerisme. Volgens de archeologen zou de tunnel mogelijk leiden naar de tombe van Cleopatra, die van 51 tot 30 voor Christus koningin van het Egyptische rijk was. Met een lengte van maar liefst 1.300 meter is de tunnel, die zich zo’n 13 meter onder de grond bevindt, “een meetkundig wonder”, klinkt het.