Ugur Sahin, de oprichter van BioNTech
Volledig scherm
Ugur Sahin, de oprichter van BioNTech © AP

BioNTech heeft “vertrouwen" in werkzaamheid van Pfizer-vaccin tegen Indiase variant

BioNTech, het biotechnologiebedrijf dat meewerkte aan het vaccin van Pfizer, heeft er vertrouwen in dat zijn vaccin voldoende doeltreffend zal zijn tegen de Indiase variant. Dat zei de oprichter van het bedrijf Ugur Sahin tijdens een persconferentie. “De tests zijn nog gaande, maar de Indiase variant heeft mutaties die we al bestudeerd hebben en waartegen ons vaccin werkt.”

 1. Hoe zit het met de Indiase variant in ons land? Hoeveel gevallen zijn er intussen? En moeten we ons zorgen maken? Alle antwoorden op een rij
  PREMIUM

  Hoe zit het met de Indiase variant in ons land? Hoeveel gevallen zijn er intussen? En moeten we ons zorgen maken? Alle antwoorden op een rij

  Het nieuws kwam vorige week donderdag: twintig buitenlandse studenten die in Leuven en Aalst een opleiding verpleegkunde zouden volgen, bleken bij aankomst in België besmet te zijn met de Indiase variant van het coronavirus. Daarnaast bleken nog vier andere gevallen opgedoken te zijn in ons land en dat aantal werd de afgelopen dagen nog naar boven bijgesteld. Hoeveel zijn het er intussen in totaal? Bieden de bestaande vaccins wel voldoende bescherming, aangezien enkele van de studenten bleken ingeënt te zijn? En in welke mate moeten we ons zorgen maken over de nieuwe variant, die een waar slagveld aanricht in India? Alle antwoorden op een rij.
 1. Amerikaanse onderzoekers vinden PFAS in kinderkleding en kussenslopen

  Amerikaan­se onderzoe­kers vinden PFAS in kinderkle­ding en kussenslo­pen

  Diverse kinderproducten die water- of vuilafstotend zijn, van kleding tot meubelhoezen en kussenslopen, bevatten volgens Amerikaans onderzoek PFAS. Onder die noemer vallen tal van nauwelijks afbreekbare chemische stoffen die worden geassocieerd met hogere risico’s op kanker, een hoge cholesterol en bijvoorbeeld problemen met het immuunsysteem of de voortplanting. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Environmental Science & Technology’.

Wetenschap & Planeet