Ugur Sahin, de oprichter van BioNTech
Volledig scherm
Ugur Sahin, de oprichter van BioNTech © AP

BioNTech heeft “vertrouwen" in werkzaamheid van Pfizer-vaccin tegen Indiase variant

BioNTech, het biotechnologiebedrijf dat meewerkte aan het vaccin van Pfizer, heeft er vertrouwen in dat zijn vaccin voldoende doeltreffend zal zijn tegen de Indiase variant. Dat zei de oprichter van het bedrijf Ugur Sahin tijdens een persconferentie. “De tests zijn nog gaande, maar de Indiase variant heeft mutaties die we al bestudeerd hebben en waartegen ons vaccin werkt.”

 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 3. Hoe zit het met de Indiase variant in ons land? Hoeveel gevallen zijn er intussen? En moeten we ons zorgen maken? Alle antwoorden op een rij
  PREMIUM

  Hoe zit het met de Indiase variant in ons land? Hoeveel gevallen zijn er intussen? En moeten we ons zorgen maken? Alle antwoorden op een rij

  Het nieuws kwam vorige week donderdag: twintig buitenlandse studenten die in Leuven en Aalst een opleiding verpleegkunde zouden volgen, bleken bij aankomst in België besmet te zijn met de Indiase variant van het coronavirus. Daarnaast bleken nog vier andere gevallen opgedoken te zijn in ons land en dat aantal werd de afgelopen dagen nog naar boven bijgesteld. Hoeveel zijn het er intussen in totaal? Bieden de bestaande vaccins wel voldoende bescherming, aangezien enkele van de studenten bleken ingeënt te zijn? En in welke mate moeten we ons zorgen maken over de nieuwe variant, die een waar slagveld aanricht in India? Alle antwoorden op een rij.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm

Wetenschap & Planeet