EPA
Volledig scherm
© EPA

Bezoekers Oktoberfest München stootten 1.000 keer zoveel methaan uit als een varken op 1 jaar tijd

Het grootste volksfeest van Duitsland is inmiddels alweer gepasseerd. Of het een succesvolle editie was? Dat bewijzen de cijfers alvast: op twee weken tijd (van 21 september tot 6 oktober) passeerden meer dan 6 miljoen bezoekers langs de biertenten waar 7,3 miljoen liter aan bier rijkelijk vloeide. Maar ook, de methaanuitstoot lag op twee weken 1.000 keer zo hoog als de jaarlijkse methaanuitstoot van een varken. 

9 reacties

 • Francine vanderstraeten

  2 jaar geleden
  Laat ons de muggenziefters een ander werkje geven, reken dat ook eens uit voor alle muziekfestivals en de vervuiling van de NGO schepen en op die overbeladen schepen!
 • Robin Matthé

  2 jaar geleden
  Wat een verspilling van middelen,echt niets beter te doen?
 • Yvan Lissens

  2 jaar geleden
  Gaan ze nu op alles liggen vitten? Een mens ademt per dag ongeveer 900 gram CO2 uit, moeten we binnenkort dan ook stoppen met ademen? Dat men een aanpak van de luchtvervuiling wil kan ik begrijpen, maar het is er tegenwoordig zwaar over. Als we binnenkort enkel nog mogen werken en zoveel mogelijk afdragen, dan hoeft het voor mij niet meer. Die klimaathype begint stilaan te vervelen.
 • Arend Donderbusser

  2 jaar geleden
  Dus 6 miljoen mensen stoten 1000 x zoveel methaan uit op 2 weken als 1 varken op 1 jaar? op een jaar stoten ze dus 1000 x 26 = 26000 keer zoveel methaan uit als 1 varken. Wat voor onzinnige berekening is dit eigenlijk? Zeg dan gewoon dat 230 mensen evenveel scheten laten als 1 varken... En waarom zou je dat zeggen?
 • Patrick Verbelen

  2 jaar geleden
  Haha hoe verzinnen jullie het !
 1. Grootste Oktoberfest van Vlaanderen komt naar Hoogstraten: “Vlaamser kan niet: 25.000 liter bier, eten en sfeermuziek”

  Grootste Oktober­fest van Vlaanderen komt naar Hoogstra­ten: “Vlaamser kan niet: 25.000 liter bier, eten en sfeermu­ziek”

  Er staat 25.000 liter bier klaar in een grote tapwagen. De togen staan gereed en honderden tafels worden aangesleurd. Hoogstraten maakt zich op voor Oktoberfest Noorderkempen, dat zaterdagavond plaatsvindt. De 4.000 toegangskaarten zijn al meer dan een half jaar de deur uit. De Kempen is een volksfeest rijker. Maar de organisatoren staan niet stil. Dit jaar zitten ze aan vijf. Volgend jaar volgen er waarschijnlijk meer. “Sfeer en bier drinken. Een puur volksfeest. Dat werkt.”

Wetenschap & Planeet