ANP
Volledig scherm
© ANP

Bepaalde kankerpatiënten maken minder antistoffen aan na coronavaccinatie

Sommige kankerpatiënten maken na twee dosissen van een coronavaccin minder antistoffen aan dan gezonde personen. Dat blijkt uit een studie aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. De bijwerkingen na vaccinatie liggen wel in lijn met de meldingen bij gezonde personen.

4 reacties

 • jerry dekoninck

  1 jaar geleden
  Heb jonson gehad na 5 de ghemo wat zal het resultaat zijn
 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  waarschijnlijk niet enkel bij kankerpatiënten. Wat met onderzoeken voor schildklierpatiënten.
 • François Van Mol

  1 jaar geleden
  Madness , waar gaat deze wereld naar toe .De laatste die je mag vaccineren zijn kankerpatiënten en mensen met transplantaatcrisis. Die scherm je zoveel mogelijk af .Net omdat hun immuunsysteem niet werkt .Men is tegenwoordig in staat de wetten van Newton te ontkennen en het zonlicht in twijfel te trekken .
 • Lecocq Daniel

  1 jaar geleden
  Mijn echtgenote volgt chemotherapie. Daar is ze zo al misselijk genoeg van. Ze bedankt feestelijk om daar nog eens de ongemakken van een vaccinatie tegen de griep bij te krijgen.
 1. Man kleurt donkergrijs door antidepressiemiddel: “Ik nam medicijnen en begon van kleur te veranderen”
  Play

  Man kleurt donker­grijs door antidepres­sie­mid­del: “Ik nam medicijnen en begon van kleur te veranderen”

  Tyler Monk (34) kreeg vorig jaar het antidepressiemiddel Fluoxetine voorgeschreven. Na een week tijd merkte hij een verandering op. Niet aan zijn mentale gezondheid, wel aan zijn uiterlijk. De huidskleur van Tyler werd op bepaalde plekken steeds donkerder. Hij stopte met de medicatie, maar heeft nog steeds een donkergrijze huidskleur die niet herstelt. Enkel plekken waar zonlicht aan kon komen tijdens het nemen van de medicatie, zoals zijn gezicht, armen en benen, zijn aangetast. De rest van zijn huid ziet er normaal uit. Een exacte verklaring werd nog niet gevonden, maar het gezin geeft de hoop niet op en blijft zoeken naar de oorzaak en een remedie.
 2. Een rubberen eland, geconstipeerde schorpioenen en een deurknoptheorie: deze gekke studies wonnen de Ig-Nobelprijs

  Een rubberen eland, geconsti­peer­de schorpioe­nen en een deurknop­the­o­rie: deze gekke studies wonnen de Ig-Nobelprijs

  De Ig Nobelprijs wordt al meer dan dertig jaar uitgereikt aan gekke studies. De voorwaarde is dat de studies je eerst doen lachen, maar vervolgens aan het denken zetten. De competitie is een vette knipoog naar de echte Nobelprijzen die in december zullen uitgereikt worden, maar toch zijn ze ook zeer geliefd in de wetenschapswereld. Dit jaar zijn er alweer knotsgekke winnaars, waaronder een onderzoek naar seks tussen geconstipeerde schorpioenen en een antwoord op de vraag waarom de meest talentvolle mensen soms geen succes hebben.
 3. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.