Matthias van Ginneken en de Zwitserse veldgids Raphael Mayoraz bij een plaats waar meerdere micrometeorieten werden gevonden.
Volledig scherm
Matthias van Ginneken en de Zwitserse veldgids Raphael Mayoraz bij een plaats waar meerdere micrometeorieten werden gevonden. © BELGAONTHESPOT

Belgische wetenschappers vinden duizenden kleine meteorieten op Antarctica

Twee Belgische wetenschappers hebben op Antarctica zo'n 30.000 tot 50.000 micrometeorieten verzameld. Dat zijn erg kleine deeltjes van een meteoroïde. De oogst overtreft de stoutste verwachtingen, en is belangrijk om ons zonnestelsel beter te begrijpen.

2 reacties

 • Gerard Braeckmans

  3 jaar geleden
  Tja, Bjorn, Antarctica is wel groot. En ik vermoed dat je fantasie op hol geslagen is.
 • Bjorn Eeckhout

  3 jaar geleden
  Amaai, er wordt veel gevonden tegenwoordig op Antarctica! Een kolonie van zo'n 1500000 pinguins(moeten goeie verstoppers zijn)en dan nu zo'n duizenden mini-meteorieten!! What's next?? Een perpetuum mobile? Een afsluitkapje voor het gat in de ozonlaag? Een verborgen stad waar Elvis nog leeft??
 1. Belgische onderzoekster op missie naar 'mysterieus ecosysteem' op Antarctica
  Wetenschap

  Belgische onderzoek­ster op missie naar 'mysterieus ecosysteem' op Antarctica

  De Belgische mariene bioloog Ann Vanreusel is op expeditie naar een verborgen ecosysteem onder de Larsen-ijsplaat in Antarctica. Ze maakt deel uit van een ploeg van 9 wetenschappers onder leiding van de British Antarctic Survey (BAS). In juli vorig jaar brak ijsberg A68 af, waardoor een stuk zee van 5.818 km2 aan de oppervlakte kwam. Zo wordt een mysterieus ecosysteem toegankelijk voor wetenschappers, die er op zoek gaan naar unieke levensvormen.

Wetenschap & Planeet