"Een enorme stap voor Europa na de eerste maanlanding", reageerde Jean-Yves Le Gall als voorzitter van het Franse ruimtevaartbureau CNES.
Volledig scherm
"Een enorme stap voor Europa na de eerste maanlanding", reageerde Jean-Yves Le Gall als voorzitter van het Franse ruimtevaartbureau CNES. © Photo News

België investeert 816 miljoen euro in nieuwe Europese ruimtevaartprogramma's

De 22 lidstaten van het Europese Ruimtevaartbureau ESA hebben ingestemd met een recordbedrag van 14,4 miljard euro voor nieuwe programma's. Dat maakte directeur-generaal Jan Wörner vandaag bekend op de tweede en laatste dag van de ministerconferentie van de organisatie in Sevilla. België neemt 5,7 procent van het investeringspakket op zich, goed voor in totaal 816 miljoen euro.

18 reacties

 • Alec Verbruggen

  3 jaar geleden
  Maar dienst cultuur hun 8 miljoen is teveel volgens onze topministers.
 • Jan hertogs

  3 jaar geleden
  Als ik zie hoe die mannen werken dan Smijten ze de helft weg aan gefoefel....musk gaan sneller en goedkopen zonder het gesmos
 • Willy Masson

  3 jaar geleden
  Goed kunnen de ecologisten en gelukzoekers mars gaan koloniseren .
 • Filip Catz

  3 jaar geleden
  Echt geen wonder dat we een gigantische staatsschuld hebben.
 • Polutnik Ronald

  3 jaar geleden
  Inplaats van al die investeringen en miljoenen te sponsoren aan andere landen, kunnen ze beter in eigen land betere pensioenen uitbetalen en de armoede uitroeien .
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. James Webb Space Telescope neemt voor het eerst koolstofdioxide waar in de atmosfeer van een exoplaneet

  James Webb Space Telescope neemt voor het eerst koolstofdi­oxi­de waar in de atmosfeer van een exoplaneet

  Een primeur voor de James Webb ruimtetelescoop. Voor het eerst heeft het observatorium onomstotelijk bewijs geleverd dat er koolstofdioxide (CO2) voorkomt in de atmosfeer van een planeet buiten ons zonnestelsel. Het gaat om de gasreus WASP-39b die op 700 lichtjaar afstand van de aarde rond zijn ster draait. Dankzij wetenschappelijke ontdekkingen zoals deze krijgen we een beter zicht op hoe planeten en zonnestelsels zich vormen en hoe uniek wij zijn.