"Een enorme stap voor Europa na de eerste maanlanding", reageerde Jean-Yves Le Gall als voorzitter van het Franse ruimtevaartbureau CNES.
Volledig scherm
"Een enorme stap voor Europa na de eerste maanlanding", reageerde Jean-Yves Le Gall als voorzitter van het Franse ruimtevaartbureau CNES. © Photo News

België investeert 816 miljoen euro in nieuwe Europese ruimtevaartprogramma's

De 22 lidstaten van het Europese Ruimtevaartbureau ESA hebben ingestemd met een recordbedrag van 14,4 miljard euro voor nieuwe programma's. Dat maakte directeur-generaal Jan Wörner vandaag bekend op de tweede en laatste dag van de ministerconferentie van de organisatie in Sevilla. België neemt 5,7 procent van het investeringspakket op zich, goed voor in totaal 816 miljoen euro.

18 reacties

 • Alec Verbruggen

  2 jaar geleden
  Maar dienst cultuur hun 8 miljoen is teveel volgens onze topministers.
 • Jan hertogs

  2 jaar geleden
  Als ik zie hoe die mannen werken dan Smijten ze de helft weg aan gefoefel....musk gaan sneller en goedkopen zonder het gesmos
 • Willy Masson

  2 jaar geleden
  Goed kunnen de ecologisten en gelukzoekers mars gaan koloniseren .
 • Filip Catz

  2 jaar geleden
  Echt geen wonder dat we een gigantische staatsschuld hebben.
 • Polutnik Ronald

  2 jaar geleden
  Inplaats van al die investeringen en miljoenen te sponsoren aan andere landen, kunnen ze beter in eigen land betere pensioenen uitbetalen en de armoede uitroeien .
 1. Wat is een mRNA-vaccin? Biostatisticus Geert Molenberghs beantwoordt vragen over het Pfizer-vaccin
  Play

  Wat is een mR­NA-vac­cin? Biostatis­ti­cus Geert Molen­berghs beant­woordt vragen over het Pfi­zer-vac­cin

  Ben je verplicht je te laten vaccineren? Moet je de coronamaatregelen daarna nog volgen? En wat is een mRNA-vaccin? Jongeren zitten met veel vragen over de verschillende coronavaccins. ‘IK BEN DAAR’ is een campagne van WAT WAT in samenwerking met Technopolis. De campagne richt zich tot jongeren tussen de 16 en 24 jaar en heeft als doel dit doelpubliek te informeren en motiveren om zich te laten vaccineren tegen corona. De 22-jarige Derick ontmoet biostatisticus Geert Molenberghs. Samen unboxen ze het Pfizer-vaccin.

Wetenschap & Planeet