Volledig scherm
© REUTERS

“Behoorlijk choquerend”: onderzoeker Harvard berekent dat Covid-19 in VS al 2,5 miljoen levensjaren eiste

De impact van het nieuwe coronavirus op mensenlevens is enorm. Voor de VS alleen al kostte Covid-19 tot nu toe aan meer dan 200.000 patiënten het leven. Professor Stephen Elledge van Harvard Medical School berekende dat dit neerkomt op een verlies van maar liefst 2,5 miljoen levensjaren. Ongeveer de helft daarvan is te wijten aan overledenen van middelbare leeftijd.

 1. "Tien keer meer coronabesmettingen in ons land dan vastgesteld”

  "Tien keer meer coronabe­smet­tin­gen in ons land dan vastge­steld”

  We wisten al dat er wereldwijd een onderrapportage is van het aantal reële besmettingen met Covid-19, omdat simpelweg niet iedereen wordt getest. In een nieuwe studie bengelt België samen met Italië, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk ergens onderaan, met een detectie van nog geen 10 procent van het werkelijke aantal infecties. In Italië zijn er naar schatting zelfs 17,5 keer meer gevallen dan de bevestigde.
 2. In het hoofd van ‘De Slimste’ familie Leyers: hoe erfelijk is hun intelligentie?
  PREMIUM

  In het hoofd van ‘De Slimste’ familie Leyers: hoe erfelijk is hun intelligen­tie?

  Actrice Ella Leyers (32) staat vanavond voor haar veertiende aflevering in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Een record. Ook vader Jan en zus Olga werkten destijds een succesvol parcours in de tv-quiz af. Toeval? Of gaan genetica en intelligentie volgens de wetenschap hand in hand? Wij polsten bij Prof. dr. Eric Legius, diensthoofd Centrum Menselijke Erfelijkheid aan het UZ Leuven. “Je wordt geboren met een zeker potentieel ter hoogte van de hersenen. Afhankelijk van het milieu waarin je belandt, kun je dat potentieel ontwikkelen of niet.”
 1. Groep vriendinnen zit opgesloten in auto met gigantische spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”
  Play

  Groep vriendin­nen zit opgesloten in auto met giganti­sche spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?

Wetenschap & Planeet