Aap met breinchip speelt computerspel.
Volledig scherm
Aap met breinchip speelt computerspel. © Capture d'écran vidéo

Bedrijf van Elon Musk wil binnen zes maanden goedkeuring voor hersenimplantaten bij mensen

Neuralink, een bedrijf van miljardair Elon Musk, wil binnen het half jaar een eerste hersenimplantaat plaatsen bij mensen. Dat heeft Musk woensdagavond aangekondigd.

13 reacties

 • Miguel Leboucq

  2 maanden geleden
  Als de technologie werkt zal hij binnen 5 jaar al zijn werknemers verplicht zo'n implantaat te hebben om "efficiënter en creatiever te zijn". Ik zie hem al afkomen...
 • Eric Roeloffzen

  2 maanden geleden
  Zit die nog niet op Mars?
 • Jan De Bisschop

  2 maanden geleden
  Die vent is helemaal niet geniaal, hooguit een superrijke losgeslagen snob met geniale mensen in zijn omgeving waarvan hij ten volle profiteert. Misschien het implantaat bij Elon inbrengen in de hoop van.
 • Veronica Voorhelst

  2 maanden geleden
  Cyborghs voor verlamden en blinden kan dit een oplossing zijn, maar niet voor normale mensen laat dit voor normale mensen niet toe, want ge creert door de overheid gecontroleerde supermensen. Dan is Brave New World of 1984 niet ver meer weg. Of Terminator zo ge wilt
 • johanneke li

  2 maanden geleden
  @ Lotte er is geen vraag "Gek of geniaal" ivm Elon; hij is zowel gek als (soms) geniaal. In de beginjaren kon je nog van enige genialiteit spreken, maar ondertussen wordt meer en meer duidelijk dat hij zich in zodanig veel onwaarschijnlijke projecten inlaat, waarvan weinigen echt vooruitgang boeken en al zeker niet de vooropgestelde kwaliteit en deadlines halen dat er van genialiteit niet veel meer sprake is. 90% van zijn projecten worden niet verwezenlijkt of zijn amper een schim van het idee.
 1. Geniaal of gek? Vlaamse CEO’s geven handleiding bij Musk: “Hij is olifant in porseleinwinkel, maar dat er bij Twitter te veel vet in de soep drijft, heb ik zelf gezien”
  PREMIUM

  Geniaal of gek? Vlaamse CEO’s geven handlei­ding bij Musk: “Hij is olifant in porselein­win­kel, maar dat er bij Twitter te veel vet in de soep drijft, heb ik zelf gezien”

  Kantoren die dicht blijven, personeel dat het aftrapt, lelijke boodschappen op de gevel, storingen op het platform: geen wittebroodsweken voor Elon Musk na de overname van Twitter. Niet alles wat ‘s werelds rijkste aanraakt, verandert in goud. Of moeten we met Musk hebben wat hij zelf amper heeft: een beetje geduld? “Eerlijk? Ik zie dit niet goed komen behalve wanneer hij Twitter weer verkoopt, maar da’s gezichtsverlies.”