Neuralink test hun breinchips onder meer op apen.
Volledig scherm
Neuralink test hun breinchips onder meer op apen. © Capture d'écran vidéo

Bedrijf van Elon Musk aangeklaagd voor dierenmishandeling: “Door de hoge druk gebeuren er fouten”

Het medische bedrijf Neuralink, een van de bedrijven van Elon Musk, staat onder federaal onderzoek wegens mogelijke overtredingen op de wetten rond dierenwelzijn. Er kwamen verschillende klachten van interne medewerkers dat de dierproeven overhaast worden uitgevoerd, waardoor onnodig lijden en sterfgevallen worden veroorzaakt. Dat blijkt uit documenten die door persagentschap Reuters zijn bestudeerd.

10 reacties

 • Rudi Adriaensen

  2 maanden geleden
  grappig nu hij gecensureerde twitter berichten openbaart zoekt men hem op alle mogelijke manieren te pakken
 • Bart Verwegen

  2 maanden geleden
  Het gaat hier niet over dierproeven in het algemeen, maar over de manier waarop ze uitgevoerd worden. De (vermijdbare) fouten verzwakten de onderzoekswaarde van de experimenten, waardoor de proeven moesten worden herhaald. Hierdoor werden meer dieren gedood dan nodig.
 • Bart Verwegen

  2 maanden geleden
  De toekomst is geen nutteloze dierproeven doen zoals hier wel gebeurd is.
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Musk flirt met van alles en nog wat zonder goed te beseffen welke precedenten hij schept. Hij is zoals een Arabische Mustang : als je die niet stopt, rent die zichzelf dood wat hij lustig bezig is te doen zonder te beseffen dat zijn hoogtij al lang voorbij is. Dierenwelzijn en de mens ... big problem.
 • Eric Servaes

  2 maanden geleden
  Musk moet hangen. Zo doorzichtig dit.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.