Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images/iStockphoto

Asteroïde zo lang als ’s werelds hoogste gebouw scheert binnenkort voorbij de aarde

Asteroïde 2000 QW7, dat is de naam van de klepper die binnenkort langs de aarde zal scheren. Klepper want het gevaarte is bijna zo lang als de Burj Khalifa in Dubai, ‘s werelds grootste gebouw. Maar maakt u zich geen zorgen, neerstorten zal de asteroïde niet doen. 

3 reacties

 • Rael Rhanouti

  1 jaar geleden
  Dat zal dan de Burj Khalifa in Dubai zijn. Wel heel nipt. Vroeg of laat kan men een botsing niet vermeiden. Met alle kennis van de hele wereld, dat zo groot als een druiven pit is. Dat is nu eenmaal het lot dat ons staat te wachten. Wanneer is niet geweten. Alleen dat het een vrijdag zou zijn. Het geluk is dan aan degene die zich voorbereid hebben.
 • René Mattyns

  1 jaar geleden
  Het zal op een metertje niet aan komen als zo een ding hier zou landen zonder veel kwijt te spelen in de atmosfeer aan energie
 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  Dat is ver van ons bed....;
 1. Enorme asteroïde zal over 10 jaar rakelings langs Aarde scheren
  Wetenschap

  Enorme asteroïde zal over 10 jaar rakelings langs Aarde scheren

  De Aarde krijgt over 10 jaar het bezoek van een enorme asteroïde. Apophis – genoemd naar de Egyptische god van de chaos – is met zijn doorsnede van 340 meter groter dan de Eiffeltoren en zal ons op een afstand van 31.000 kilometer passeren. Dat lijkt misschien ver, maar in astronomische termen is dat ‘rakelings’. Meer nog, het is de hoogte waarop enkele van onze satellieten rond de Aarde draaien. Volgens de NASA is de kans op een inslag evenwel ‘miniem’.
 2. 5 buitenaardse rampen die de mensheid kunnen uitroeien

  5 buitenaard­se rampen die de mensheid kunnen uitroeien

  Onze planeet kreeg sinds de Cambrische explosie - de ‘Oerknal van het leven’ zo’n 500 miljoen jaar geleden - een vijftal gigantische externe wereldrampen te verwerken waarbij telkens meer dan 60 procent van levende soorten op aarde weggevaagd werd. Maar ook een complete uitroeiing van de mensheid kan niet worden uitgesloten. Het bekende zakentijdschrift Forbes lijst vandaag vijf buitenaardse mogelijke scenario’s op die daartoe in staat zouden zijn.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

Wetenschap & Planeet