De restanten van een mummie met gouden tong aan de Taposiris Magna-tempel.
Volledig scherm
De restanten van een mummie met gouden tong aan de Taposiris Magna-tempel. © EPA

Archeologen vinden mummies met gouden tongen in Egypte

Een team van archeologen dat onderzoek verricht aan de Taposiris Magna-tempel in de Egyptische stad Alexandrië, heeft mummies opgegraven die zo’n 2.000 jaar oud zijn en gouden tongen hebben. Dat deelt het Egyptische ministerie voor de Oudheid mee.

0 reacties

 1. Risico op (zeldzame) ontsteking van hartspier veel groter bij besmetting met Covid-19 dan na vaccinatie

  Risico op (zeldzame) ontsteking van hartspier veel groter bij besmetting met Covid-19 dan na vaccinatie

  De drie jonge renners die recent naar het ziekenhuis moesten door hartklachten na hun tweede prik, zullen niet de enigen zijn. Een recente studie, gepubliceerd in het vakblad New England Journal of Medicine, toont het (zeldzame) verband aan tussen een ontsteking van de hartspier en een vaccinatie met het Pfizer-vaccin. “Maar het risico is nog groter als je niet gevaccineerd bent en besmet raakt”, benadrukken de onderzoekers.
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.

Wetenschap & Planeet