Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © RV

Antibiotica mogelijk nieuw wapen in strijd tegen huidkanker

Sommige antibiotica lijken doeltreffend te werken tegen melanomen, een vorm van huidkanker. Dat blijkt uit een studie van KU Leuven. De studie onderzocht het effect van antibiotica op tumorcellen die afkomstig waren uit patiënten, en ingeplant werden in muizen. 

 1. Goedele Liekens over haar strijd tegen huidkanker: ‘Ik heb geen grote muil meer. Dat valt tegen, hé’
  PREMIUM
  Showbizz

  Goedele Liekens over haar strijd tegen huidkanker: ‘Ik heb geen grote muil meer. Dat valt tegen, hé’

  Soms zou ze een hele nacht op tafel willen dansen, soms kruipt ze huilend in bed. Het gaat op en af met Goedele Liekens (58), ambassadrice van een nieuwe huidkankercampagne. Door corona bleven in ons land naar schatting 739 kwaadaardige huidtumoren onder de radar. Liekens is vandaag kankervrij, maar zeker niet verlost van angst. Ze blikt in dit interview terug en vooruit.
 2. 82-jarige pilote en 18-jarige Nederlander samen met Jeff Bezos opnieuw veilig geland op aarde
  57

  82-jarige pilote en 18-jarige Nederlan­der samen met Jeff Bezos opnieuw veilig geland op aarde

  De eerste bemande ruimtevlucht van Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos, is vanmiddag een succes geworden. Bezos ging zelf de ruimte in samen met zijn broer, een 82-jarige pilote en een 18-jarige Nederlander. Iets na 15 uur Belgische tijd vertrok van op een afgelegen site in het westen van Texas de New Shepard-draagraket van Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Bezos (57), de rijkste man ter wereld. Na 10 minuten en 10 seconden landde de capsule opnieuw veilig op aarde.

Wetenschap & Planeet