Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © RV

Antibiotica mogelijk nieuw wapen in strijd tegen huidkanker

Sommige antibiotica lijken doeltreffend te werken tegen melanomen, een vorm van huidkanker. Dat blijkt uit een studie van KU Leuven. De studie onderzocht het effect van antibiotica op tumorcellen die afkomstig waren uit patiënten, en ingeplant werden in muizen. 

 1. Volgende week temperaturen tot 30 of 40 graden? Waarom is er zoveel verschil tussen weermodellen?
  Play
  13

  Volgende week temperatu­ren tot 30 of 40 graden? Waarom is er zoveel verschil tussen weermodel­len? Onze weten­schaps­ex­pert legt uit

  Momenteel zijn het nog lentedagen, maar vanaf volgende week schakelen we over naar zomerse maxima van minstens 25 graden Celsius. Tegen het weekend mogen we ons misschien aan 30 graden Celsius of meer verwachten. Het Amerikaanse model sprak eerder deze week zelfs even over temperaturen die de 40 graden overstegen. Al nemen we dat best met een korrel zout. Maar waarom zit er zoveel verschil tussen al die weermodellen? En waarom is het weer zo moeilijk te voorspellen? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit.
 2. Goedele Liekens over haar strijd tegen huidkanker: ‘Ik heb geen grote muil meer. Dat valt tegen, hé’
  PREMIUM
  Showbizz

  Goedele Liekens over haar strijd tegen huidkanker: ‘Ik heb geen grote muil meer. Dat valt tegen, hé’

  Soms zou ze een hele nacht op tafel willen dansen, soms kruipt ze huilend in bed. Het gaat op en af met Goedele Liekens (58), ambassadrice van een nieuwe huidkankercampagne. Door corona bleven in ons land naar schatting 739 kwaadaardige huidtumoren onder de radar. Liekens is vandaag kankervrij, maar zeker niet verlost van angst. Ze blikt in dit interview terug en vooruit.

Wetenschap & Planeet