AFP
Volledig scherm
© AFP

Amateur-astronoom test zelfgebouwde telescoop en ziet iets wat geen enkele wetenschapper ooit al heeft gezien

WetenschapEr is één kans op 10 tot 100 miljoen en het is de droom van elke astronoom. De Argentijnse amateur-sterrenkundige Victor Buso won de kosmische jackpot door (het begin van) een supernova te zien, zo staat in het jongste nummer van het wetenschappelijke vakblad Nature.

15 reacties

 • Wouter Van laere

  5 maanden geleden
  Dit is geen commercieel model. Dat zie je zo aan de metalen ringen. Sommige onderdelen kunnen inderdaad van de fabrikant komen, maar daarom nog niet al de andere onderdelen.
 • Max Aereinck

  3 jaar geleden
  @Marcel Vanalderweireldt : het doet er niks toe, en het heeft niks met jaloezie te maken. Het gaat erover dat de informatie niet juist is. Daarom betalen mensen een abonnement op hun krant : om juiste informatie te krijgen. Niet om onzin voorgeschoteld te krijgen. Een redacteur wordt betaald om zijn job te doen, niet om foute informatie te geven.
 • Marcel Vanalderweireldt

  3 jaar geleden
  De jaloezie druipt er weer af. Wat doet het ertoe dat hij de kijker niet zelf gebouwd heeft en het een commercieel model betreft... Hij had het geluk het als eerste te kunnen fotograferen. Hier in België zou zoiets quasi onmogelijk zijn door de lichtpollutie die door de energiemaffia in stand wordt gehouden !!!
 • Marc Statham

  3 jaar geleden
  Precies een paardenoog.
 • rik pieters

  3 jaar geleden
  het lijkt een golf, of het oog van het al

Wetenschap & Planeet