Een 3D-illustratie van de Mars Perseverance
Volledig scherm
PREMIUM
Een 3D-illustratie van de Mars Perseverance © AP

Als we ooit naar Mars reizen, is het dankzij deze jeep van 2,4 miljard

Mission accomplished en een zucht van opluchting bij NASA: voor het eerst in negen jaar is een ruimtetuig geland op Mars. De robotjeep Perseverance heeft z’n ‘7 minutes of terror’ met glans doorstaan en gaat op zoek naar leven op de rode planeet. De Marsrobot heeft onder meer een kleine helikopterdrone mee, een toestel dat zuurstof produceert én de namen van tientallen kinderen uit Boutersem op een microchip. Als de missie van 2,4 miljard euro slaagt, staan we weer een stap dichter bij ruimtetoerisme naar Mars. 

12 reacties

 • Gino Denil

  2 dagen geleden
  We zullen al lang verdwenen zijn voor de zon het voor ons laat afweten, Bob VERSCHUEREN. De laatste 540 miljoen jaar zijn er al 5 massa extincties geweest. Gemiddeld zo wat om de 100 miljoen jaar. En de mens is duidelijk in staat om dat weerkerend proces sterk te versnellen.
 • Ludo Van Uffelen

  5 dagen geleden
  Waar zijn de zonnepanelen? Blijkbaar zijn zonnecellen verouderde technologie! Tijd voor vernieuwing met kern-energie en groene waterstof.
 • Bob VERSCHUEREN

  5 dagen geleden
  velen snappen blijkbaar niet dat dit uitzonderlijk knap staaltje techniek veel banen en mogelijkheden in de toekomst gaat scheppen. We hebben dit ook nodig om als soort te kunnen overleven, ooit zal onze zon ophouden als energiebron waardoor de aarde onleefbaar wordt. Tegen dan moeten we hier vertrokken zijn. Als we ons vandaag dus alleen bezighouden met het alledaagse gaan we er zeker niet geraken. Huzarenstukjes zoals deze zijn dus echt noodzakelijk.
 • Willy Van Craen

  5 dagen geleden
  Technisch buitengewoon maar met dit geld had men in Amerika vele armen , zieken, enz kunnen helpen maar ook in andere landen waar water en voeding te kort is. Spijtig hebben die landen wel geld voor wapens.
 • Edwin Van den Broeck

  5 dagen geleden
  Nadat de mens de aarde bijna na de zak gebracht heeft begint hij nu ook al te sluikstorten op een andere planeet en brengt zo onherstelbare schade toe.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie

Wetenschap & Planeet