Een 3D-illustratie van de Mars Perseverance
Volledig scherm
PREMIUM
Een 3D-illustratie van de Mars Perseverance © AP

Als we ooit naar Mars reizen, is het dankzij deze jeep van 2,4 miljard

Mission accomplished en een zucht van opluchting bij NASA: voor het eerst in negen jaar is een ruimtetuig geland op Mars. De robotjeep Perseverance heeft z’n ‘7 minutes of terror’ met glans doorstaan en gaat op zoek naar leven op de rode planeet. De Marsrobot heeft onder meer een kleine helikopterdrone mee, een toestel dat zuurstof produceert én de namen van tientallen kinderen uit Boutersem op een microchip. Als de missie van 2,4 miljard euro slaagt, staan we weer een stap dichter bij ruimtetoerisme naar Mars. 

15 reacties

 • Bart Verwegen

  1 jaar geleden
  Het ligt gewoon in de aard van de mens om te blijven exploreren. En dit is niet zomaar weggegooid geld, tijdens de ontwikkeling en gebruik van dit voertuig zijn veel technieken ontwikkeld die ook op aarde baanbrekend werk kunnen verrichten. Trouwens ook sterk staaltje van internationaal teamwerk waar politiekers een voorbeeld aan moeten nemen.
 • Paul van de velde

  1 jaar geleden
  Denk je nu echt dat wanneer de mens verdwenen is het heelal wakker ligt van dat verlies?
 • paul hessens

  1 jaar geleden
  Telkens een mooie uitdaging en redenen om nieuwe technische en wetenschappelijke ideeien uit te testen. Weet dat veel van deze nieuwe ontwikkelingen uiteindelijk terug te vinden zijn in onze huiskamer.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  We zullen al lang verdwenen zijn voor de zon het voor ons laat afweten, Bob VERSCHUEREN. De laatste 540 miljoen jaar zijn er al 5 massa extincties geweest. Gemiddeld zo wat om de 100 miljoen jaar. En de mens is duidelijk in staat om dat weerkerend proces sterk te versnellen.
 • Ludo Van Uffelen

  1 jaar geleden
  Waar zijn de zonnepanelen? Blijkbaar zijn zonnecellen verouderde technologie! Tijd voor vernieuwing met kern-energie en groene waterstof.
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.

Wetenschap & Planeet