In Israël heeft nu al meer dan 12 procent van de bevolking een eerste prik tegen het coronavirus gekregen.
Volledig scherm
In Israël heeft nu al meer dan 12 procent van de bevolking een eerste prik tegen het coronavirus gekregen. © REUTERS

Al meer dan 12 miljoen mensen gevaccineerd wereldwijd: welke landen voeren het klassement aan? En hoe ver staan wij?

Wereldwijd zijn al meer dan 12 miljoen mensen gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een analyse van de website Our World in Data. Volgens de meeste recente update van de cijfers, doet China het in absolute cijfers  momenteel het best met 4,5 miljoen inentingen, gevolgd door de VS met 4,23 miljoen. In relatieve cijfers spant Israël nog steeds de kroon: daar is nu al meer dan 12,5 procent van de bevolking ingeënt met een eerste dosis van het vaccin. 

24 reacties

 • Gino Denil

  1 week geleden
  Aan dit tempo doen we er 50 jaar over om de huidige wereldbevolking in te enten. Maar tegen dan zal die ook al veel groter zijn.
 • frans Vullings

  3 weken geleden
  het lijkt wel een wedstrijd
 • pierre De Smet

  3 weken geleden
  Denk eerder dat er iets niet pluis is , eerst een paar hoogbejaarden , dan nog een paar honderd en plots niks meer ? Dacht dat ze klaar waren dus de zoveelste leugen of scheelt er iets anders en zijn die mensen proefkonijn ?
 • FRANÇOIS GORIS

  3 weken geleden
  Hier kan Belgie eens een lesje van leren he ,als de ministers deze resultaten zelf lezen dan moeten die toch in de grond zakken van schaamte of hebben die geen gevoel?
 • medard albrechts

  3 weken geleden
  op 8 miljard is dat een druppel op een hete plaat jongens
 1. Week geleden kregen we 10.000 vaccins en werden er 700-tal gebruikt. Deze week komen er 87.500 bij en gebruiken we er 6.600. Wat is er aan de hand?

  Week geleden kregen we 10.000 vaccins en werden er 700-tal gebruikt. Deze week komen er 87.500 bij en gebruiken we er 6.600. Wat is er aan de hand?

  Negen dagen geleden kwam de eerste lading met 10.000 vaccins van Pfizer/BioNTech aan in ons land. Daarvan werden er vorige week een 700-tal gebruikt in zeven woonzorgcentra in ons land. Deze week worden nog eens 87.500 vaccins geleverd, net als de komende weken, maar volgens het Vlaamse agentschap Zorg en Gezondheid zullen daar tot en met zondag maar 6.610 mensen mee gevaccineerd worden. Waarom gaat het zo traag?
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

Wetenschap & Planeet