(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Screenshot YouTube

Aarde verliest elk jaar bijna drie keer oppervlakte van België aan ijs

De totale bevroren oppervlakte op aarde is ruim 3,2 miljoen vierkante kilometer kleiner geworden tussen 1979 en 2016. Dat blijkt uit een Chinese studie die is verschenen in het vakblad ‘American Geophysical Union’.

26 reacties

 • Jan Verbinnen

  2 maanden geleden
  De huidige co2 uitstoot komt voort uit het verbranden van fossiele brandstoffen, ooit waren dit bomen of dieren. Dus co2 heeft nog in de lucht gezeten. Gevolg zal zijn dat mens mss uitsterft, en daarna komt er iets anders. De aarde zal niet weg zijn.
 • Guy Snoeckx

  2 maanden geleden
  De snelheid waarmee veranderingen plaatsgrijpen is wat belangrijk is, en deze is in niets vergelijkbaar met zogenaamde natuurlijke cyclussen of veranderingen. Tenzij bv bij een supervulkaanuitbarsting, of een asteroide die neerstort.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Er is de Milankovic-theorie die men in veel boeken over klimaatverandering tegen komt en die ijstijden verklaart door een variatie in de elliptische baan van de aarde. Maar daarbij gaat het over 100.000 jaar en niet over sterke klimaatopwarming in een eeuw. Bovendien is die theorie omstreden. Nog niemand heeft een mechanisme kunnen bedenken of berekenen waarbij die variatie zo een grote invloed op de temperatuur zou kunnen hebben.
 • Jean-Pierre Vispoel Rousseau

  2 maanden geleden
  We vliegen momenteel wat dichter bij de zon, deze cyclus hersteld zichzelf wel.
 • Georges Baert

  2 maanden geleden
  En hoeveel ijs moet er daarvoor bijkomen, want dat ijs moet toch van ergens komen. Dat lag er toch allemaal niet in de vorige ijstijd.

Wetenschap & Planeet