Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Aantal mensen met chronische ziekten blijft stijgen

Het aantal mensen met een chronische aandoening is de afgelopen 15 tot 20 jaar gestaag gestegen. Vorig jaar gaf 29,3 procent van de bevolking van 15 jaar of ouder aan aan een langdurige ziekte te lijden. Dat blijkt uit een rapport van federale gezondheidsinstelling Sciensano.

3 reacties

 • Don Tessers

  2 jaar geleden
  Maak HTC olie legaal en voor de arts moet het kunnen worden gegeven op recept. Het zal een hoop problemen oplossen.
 • Dominique Hellebuyck

  2 jaar geleden
  Laat uw voeding uw enige medicijn zijn , wie schreef dit ook alweer lang geleden ? Socrates ? We moeten minder hard werken dan vroeger en hebben minder stress dan ik maar wat we eten is er zeker niet op verbeterd. En dan krijg je chronische ziekten , in ons gezin komt de dokter ook nooit langs. We zijn niet tegen medicijnen maar ja als je ze niet nodig hebt.
 • Freddy McLennon

  2 jaar geleden
  Toen ik in januari 2000 de diagnose kreeg dat ik een chronische darmontsteking had kon men niet zeggen vanwaar het precies komt. Wat men wel zeker wist was dat een belangrijke factor stress was, slecht en ongezond eten en een onregelmatig levensritme. Ik was toen zelfstandige chauffeur … hele lange werkdagen, nooit tijd om te eten of rusten... Zie je de link met de huidige werkgevers en flexibel moeten zijn? Er zullen nog veel meer bijkomen...

Wetenschap & Planeet