Zuidwesterstorm zorgt voor krachtige wind

thinkstock
Het is donderdagnamiddag wisselend bewolkt met enkele buien. In de Ardennen gaat het soms om winterse buien. De westenwind waait matig tot vrij krachtig. Aan zee staat een krachtige tot harde wind. In de buurt van buien kunnen windstoten optreden tot 70 km/u. De maxima bedragen 3 graden in de Ardennen en 6 tot 9 graden in de andere regio's.

Donderdagavond en -nacht neemt de bewolking toe, eerst gevolgd door af en toe wat regen. Later wordt de neerslag intenser. De zuidwestenwind wakkert aan tot krachtig, aan de kust tot hard of stormachtig. Aan het eind van de nacht op zee zuidwesterstorm, windkracht 9. De minima gaan van 2 tot 7 graden.

Vrijdag is er veel bewolking en er zijn flinke perioden met regen of buien. Later in de namiddag wordt het geleidelijk droger vanaf de kust. Het kwik schommelt tussen 6 en 10 graden. Er waait een vrij krachtige, aan zee een harde tot stormachtige wind met zware windstoten. Boven zee staat nog tijdelijk een zuidwesterstorm. Later op de dag ruimt de wind naar het westen, waarna hij ook in sterkte zal verminderen.

In het weekend wordt meestal droog weer verwacht, bij een middagtemperatuur rond 6 graden. Vanaf zondagavond nemen de regenkansen opnieuw toe. Volgende week, en zoals het er nu naar uitziet zelfs tot Kerstdag, zou het wisselvallig zijn en zacht voor de tijd van het jaar.