Zonnige zaterdag in het vooruitzicht, zondag bewolkt

Thinkstock
Donderdagmiddag is er een afwisseling van zon en wolkenvelden. Zeer plaatselijk is een buitje mogelijk. Er waait een zwakke wind uit west tot zuidwest. De maxima bedragen 13 graden in de Ardennen en 16 tot 19 graden elders. Donderdagavond en -nacht zijn er eerst opklaringen. Later neemt de bewolking toe gevolgd door af en toe lichte regen over de westelijke helft van het land. De minima bedragen 5 graden in Hoog-België en 8 tot 11 graden in de andere regio's.

Vrijdag is het eerst zwaarbewolkt met soms lichte regen, in de namiddag wordt het overal droog met geleidelijk opklaringen, het eerst aan de kust. Er waait een matige zuidwestenwind. De maxima belopen 14 graden in de Ardennen en 16 tot 19 graden elders.

Zaterdag blijft het tot de avond droog met geregeld zon bij zowat 23 graden. In de nacht volgen buien, mogelijk met onweer. Zondag is het bewolkt, er zijn perioden met regen en het wordt niet veel warmer dan 16 graden. Maandag breekt de zon af en toe door maar er komen nog enkele buien voor. Dinsdag wordt een overwegend droge dag met zonnige perioden bij ongeveer 18 graden.

In de tweede helft van de volgende week stijgt het kwik verder tot ruim 20 graden. Er zijn dan perioden met zon, maar ook is er kans op enkele regen- of onweersbuien.