Zondag doet naam alle eer aan

Thinkstock
Het is vanmiddag droog en overwegend zonnig. Er waait een zwakke zuidelijke wind. Aan de kust waar de wind naar oost tot noordoost krimpt, wordt het zo'n 24 graden. Elders klimt het kwik naar 25 tot 28 graden.

Zondagavond is het zonnig en aangenaam terrasjesweer. De nacht verloopt helder tot licht bewolkt en zeer zacht. De minima bedragen 13 tot 17 graden.

Maandag is het hoogzomer met eerst veel zon. Later in de namiddag verschijnen er wolkenvelden vanaf de Franse grens. De maxima schommelen tussen 25 graden aan de kust en 28 tot 33 graden verder landinwaarts. De wind waait zwak tot matig uit zuidoost tot zuid. Aan de kust ruimt hij 's middags naar het zuidwesten. In de loop van maandag op dinsdag neemt de kans op een onweersbui toe.

Dinsdag is het eerst bewolkt met tijdelijk regen of enkele buien. In de namiddag verschijnen er opklaringen vanaf de kust bij ongeveer 21 graden.

Woensdag en donderdag zijn er flinke perioden met zon bij stijgende middagtemperaturen. Woensdag wordt het zowat 25 graden maar donderdag is 30 graden en lokaal meer bereikbaar.

Aan het eind van de week en vooral in het komend weekend vindt een geleidelijke overgang plaats naar een minder warm weertype bij opnieuw wat grotere buienkansen.