Zie jij het verschil tussen een maan en een doodgewone pan? NASA daagt je uit

Wie zegt dat wetenschap saai hoeft te zijn? De onderzoekers van de 'NASA Europa Mission' deelden onlangs alvast een erg leuk vraagstuk op Twitter: "Europa of braadpan? Eén van deze is een maan van Jupiter, Europa. De rest zijn pannen..." Zie jij het verschil?

De ruimte is een wonderlijke plek vol prachtige planeten, manen, sterren en magisch aandoende verschijnselen. Dankzij NASA kunnen ook wij van al dat moois genieten, zowaar vanuit onze luie zetel.

Daar waar NASA meestal foto's deelt die ergens heel ver weg van ons zijn genomen, koos het nu voor enkele kunstige kiekjes van objecten die we allemaal in onze keukenkast hebben liggen: doodgewone pannen. Maar NASA zou natuurlijk NASA niet zijn moest er niet ergens tussen dat simpel keukengerei een echte maan verstopt zitten: een maan van Jupiter, die luistert naar de klinkende naam 'Europa'. Maar waar staat die? Weet jij het?

Wat later stuurde het Twitter-account van de NASA-missie de volgende tweet uit: "Dat is geen maan! Artiest Chris Jonassen maakte de 'panfoto's' voor zijn Devour Project". Wie dat project eens bekijkt, weet meteen ook het antwoord op het vraagstuk. Inderdaad: de linkse foto in de middelste rij (dus de vierde foto) is geen pan, maar wel Europa. Wist jij het?

Jupiter.
PHOTO_NEWS Jupiter.