Zeer wisselvallig weer, kans op onweer

Thinkstock
Donderdagmiddag zijn er perioden met zon. Later kan voornamelijk over het zuiden van het land een onweersbui ontstaan. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen. Aan zee steekt een matige noordoostenwind op. De maxima schommelen tussen 16 graden aan de kust en 18 tot 22 graden elders.

Donderdagavond komen verspreid enkele regen- en onweersbuien voor over de zuidelijke helft van het land. In de nacht van donderdag op vrijdag is er ook elders kans op enkele buien. De minima variëren tussen 10 en 13 graden.

Vrijdagochtend is het op vele plaatsen zwaarbewolkt met lokaal wat lichte regen. Nadien breekt de zon door maar in de loop van de namiddag en avond kunnen voornamelijk in het binnenland enkele regen- of onweersbuien tot ontwikkeling komen. Er waait een matige wind uit oost tot noordoost. De maxima bedragen 18 graden aan de kust en in de Ardennen en 20 tot 23 graden in de andere regio's.

Zaterdag is er ruimte voor zon maar er komen ook enkele regen- of onweersbuien voor bij zowat 23 graden. Zondag en maandag is het meestal bewolkt met buien en kans op onweer. Plaatselijk zijn grote neerslaghoeveelheden mogelijk. Het kwik schommelt in het binnenland rond 20 graden. Dicht bij zee en in de Ardennen is het koeler.

Dinsdag en woensdag is er weer wat vaker zon en de buienactiviteit wordt kleiner.