Wisselvallig weekend voor de boeg

Thinkstock
Vrijdagmiddag verschijnen er geleidelijk enkele opklaringen, het eerst over het westen van het land. Aan de kust blijft het droog, maar landinwaarts kunnen enkele buien ontstaan. Er waait een matige, langs de kust een vrij krachtige zuidwestenwind. De maxima bedragen 13 graden op de Hoge Venen en 16 tot 19 graden elders.

Vrijdagavond is er over de zuidoostelijke helft van het land nog kans op een bui. Vrijdagnacht zijn er naast opklaringen ook wolkenvelden. Vooral over het westen en noorden kan hieruit tijdelijk wat lichte regen vallen. De minima bedragen 9 tot 13 graden.

Zaterdag is er geregeld zon en het blijft tot de avond vrijwel droog. De wind waait matig uit het zuiden tot zuidwesten. De maxima bedragen 19 tot 24 graden. De temperatuur van het strandwater bedraagt 13 graden. In de nacht van zaterdag op zondag komen er van het zuidwesten uit enkele stevige onweersbuien opzetten. Zondag is het zwaarbewolkt met regen of buien.

Maandag krijgt de zon af en toe ruimte, maar er komen ook nog enkele buien voor. Dinsdag blijft het op de meeste plaatsen droog met zonnige perioden. De middagtemperatuur schommelt rond 16 graden. In de tweede helft van de week wordt het warmer tot zowat 22 graden. De atmosfeer is echter onstabiel waardoor er naast zon ook enkele regen- of onweersbuien kunnen ontstaan.