Willem Elias stapt ook op als voorzitter van KVAB

Medialaan
Professor Willem Elias van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft ook ontslag genomen als voorzitter van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB). Zijn functie wordt voorlopig overgenomen door huidig ondervoorzitter prof. dr. Hubert Bocken. Dat heeft Belga uit goede bron vernomen.

Willem Elias nam eerder ontslag als decaan van de Faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel. Elias kwam onder vuur te liggen na een controversiële post op Facebook bij het overlijden van Steve Stevaert. Deze, en andere uitlatingen van Elias op sociale media, lokten een storm van reacties uit. De Vrije Universiteit Brussel distantieerde zich van de uitlatingen. Vorige week stapte Elias op als decaan.

Nu blijkt dat Elias ook zijn ontslag heeft ingediend bij de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB). In afwachting van een nieuwe voorzitter neemt huidig ondervoorzitter prof. dr. Hubert Bocken de functie van Elias over.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.