Exclusief voor abonnees

Wetenschap toont aan dat we onze koffie allemaal verkeerd zetten. Hoe moet het dan wel?

Beeld ter illustratie.
Thinkstock Beeld ter illustratie.
Misschien wel de meest omvattende studie naar espresso ooit, zo wordt het onderzoek in het vakblad Matter omschreven. Nooit eerder werd koffie zo uitvoerig getest en gloeiend heet in wiskundige formules gegoten. Zo ontrafelden wetenschappers hét geheim van het perfecte kopje. En is filterkoffie echt gezonder dan een espresso?

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • johny matheeuwsens

  Onvoorstelbaar, is dat echt zo belangrijk? Wetenschap, wow, gewoon proeven is dus te makkelijk.

 • Andy De Schieter

  Je drinkt wat en hoe je wilt.

 • dirk billiet

  Proficiat aan de wetenschappers die hun loon en tewerkstelling moeten veilig stellen. Ik heb al vele jaren een koffieautomaat in de keuken en vul de canister gewoon met Lidl oploskoffie... 't is goed genoeg. En mijn chocomelk canister vul ik met nesquick poeder... da's wel de beste

 • Thomas Vervoort

  Moet niet lezen om te weten wat ze gaan zeggen. Waarschijnlijk dingen als het mag niet kokend zijn etc. Allemaal dingen die je normaal nooit doet bij koffie zetten tenzij je een barbaar bent.

 • christianne bruyland

  Vind bambou koffie ook niet slecht, als het eens vlug moet gaan, voor de rest kook ik het water net niet en giet ik handmatig op.