Exclusief voor abonnees

Waarom je je karakter wel degelijk (een beetje) kan veranderen

Erik Smits
Extravert, stabiel, ­gewetensvol en vriendelijk. Dat willen we zijn en het wemelt van de cursussen die ons beloven dat we het kunnen worden. Maar is onze persoonlijkheid wel te veranderen? 

Je hebt 1% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Catherine MISTIAEN

    Astrologie is een eerste aanwijzing: vuurtekens zijn extravert, open, luid, sociaal, vindingrijke 'doeners' terwijl watertekens introvert zijn, gesloten, stil, niet-zo-sociaal, diepzinnige 'denkers'. Ram, Leeuw, Boogschutter zijn vuurtekens. Kreeft, Schorpioen, Vissen zijn watertekens. Eenmaal dat je dit weet, kan je eventueel werken aan je karakter. Maar als dat niét nodig is, bv als je liever werkt in stilte en alleen (watertekens), ga dan niét in tegen je basiskarakter aub: loopt slecht af.

  • Leo Peeters -Duym

    Niemand kan van karakter veranderen (tenzij het gaat om een neurologische aandoening, wat altijd een negatieve impact heeft). Toch ben ik getuige van meerdere wonderbaarlijke ‘karakterveranderingen’, ook bij mezelf, gelukkig in goede zin. Je kunt wel zuurstof geven aan wat potentieel in je karakter ligt, helaas gaat dat ook op voor degenen in wie het kwade in stilte huist.