Exclusief voor abonnees

Waarom gaan mijn kruidenplantjes zo snel dood?

rv
Elke hobbykok kent het fenomeen. Je koopt zo’n potje frisgroene basilicum of koriander om dat nieuwe recept vanavond mee af te werken en je denkt: ‘Dat zal de keuken mooi op­fleuren.’ Maar altijd weer is dat bundeltje vers groen na een paar dagen zo hopeloos verlept dat je het maar beter wegkiepert.

Maar omdat je wel vaker met verse kruiden kookt en ze er in de winkel altijd zo verleidelijk uitzien, blijf je in de val trappen.

En dat is natuurlijk precies de bedoeling.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Polle Vandendesser

  Allemaal nogal tuiniers!!! Mensen jullie weten toch dat bvb Basilicum en ook nog vele ander kruiden constant minimum 22 graden nodig hebben en veel ,heel veel licht en terwijl s nachts jullie verwarming op 15 graden staat ook bijna geen licht ,dit is dus de enige echte reden ,zelfs in de zomer staan weke(vb basilicum etc)planten vanaf half mei het best in een serre cpito?

 • Yvan Lissens

  Ik heb zelf geen tuin en sommige kruiden zijn ook niet gedroogd of uit de koelkast te koop, dus blijf ik de kastplantjes kopen al ik ze nodig heb.

 • Anne Onsia

  Gewoon uiteentrekken en 1 of twee van de plantjes herplanten, dan blijven ze goed... of echte volgroeide plantjes halen in plantencentrum.

 • karin verwimp

  Bart Gheeraert, op het internet vindt je de grootste zever terug doordat iedereen er wat op kan zetten. Ik herinner me nog goed het artikel in de kranten over al die mensen in een Vlaamse gemeente, die ziek werden door de straling van de nieuwe 3g mast die.... nog niet werkte....

 • Jan Heyvaerts

  Om nog te zwijgen van mensen die overlevende kruiden kopen en na gebruik het potje weggooien met de overschot van de kruiden. Bieslook is zo een voorbeeld, plant het en je hebt elk jaar verse. Bieslook, eenmaal afgesneden, bloeit opnieuw in het seizoen. Rozemarijn idem dito. In mijn tuin een plantje uit de winkel gezet. Vorig jaar de snoeischaar erin, was ongeveer 1,60 m hoog en even breed.