VUB onderzoekt impact van corona op mobiliteitsgewoontes

Halverwege april was er 's ochtends nauwelijks verkeer op de E40.
Koen Moreau Halverwege april was er 's ochtends nauwelijks verkeer op de E40.
De maatregelen om corona in te dijken, hebben de laatste weken onze mobiliteit sterk beperkt. Nu bekend is hoe de volgende fases zullen verlopen, denken we al na over hoe we ons de komende tijd zullen verplaatsen. Wordt alles weer als voorheen of verandert onze kijk op mobiliteit? De VUB wil het onderzoeken en is daarom een enquête gestart.

Om inzicht te krijgen in de impact op mobiliteitsgedrag voert de onderzoeksgroep MOBI van de Vrije Universiteit Brussel onderzoek naar het verplaatsingsgedrag voor, tijdens en – de vooruitzichten over – na de coronamaatregelen in België.

“Met deze studie wensen we na te gaan hoe de coronamaatregelen het mobiliteitsgedrag beïnvloeden,” licht Lieselot Vanhaverbeke, professor technologie en mobiliteit, toe. “Hoe hebben burgers hun gedrag veranderd na 12 maart en hoe zal dit evolueren nu de maatregelen stilaan aangepast worden? Internationaal is er interesse in het vergelijken van de resultaten uit België gezien de maatregelen en de tijdschema’s variëren.”

Deelnemen aan de enquête kan via www.mobi-corona.be. De survey is opgesteld in drie talen Nederlands, Frans en Engels. Het beantwoorden van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.