Exclusief voor abonnees

Vergeet de aardbei: de opgevoerde incabes is klaar voor teelt op grote schaal

De incabes, ook wel goudbes of ananaskers genoemd.
Sebastian Soyk, Nature Plants De incabes, ook wel goudbes of ananaskers genoemd.
Meer en grotere vruchten, compactere planten en makkelijker te kweken. Amerikaanse wetenschappers zijn erin geslaagd het kittige oranje vruchtje de ‘incabes’ met subtiele genetische manipulatie klaar te maken voor teelt op grote schaal. 

Dat is nog maar het begin: verwacht een hele reeks nieuwe exotische vruchten, groenten en zaden in het schap, stellen de onderzoekers.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Meer en gemakkelijker te kweken dan aardbeien en dan dubbel zo duur?

 • Dirk Parein

  Wat gaan ze nu weer door ons strot stampen, alles is beter als het maar vreemd en raar is. Wat het milieu hiermee weer aangedaan wordt zullen we niet te horen krijgen. Eet gewoon seizoensproducten van hier zonder mega transportschepen, ontbossing en vooral zonder niets ontziende megaconcerns.

 • dirk belis

  Ze kunnen hun gemanipuleerde rommel houden!.

 • Peter Buyck

  Waauw. O wee tegen ziekten genetisch gemanipuleerde maïs maar hallo 'lichtjes gemanipuleerde' incabes. Exotisch fruit telen in een Europees klimaat... Voor exotisch fruit op Vlaamse velden hebben we wel begrip...

 • rudolf jacobs

  en straks weer klagen dat het vergif is zeker