Twee vrouwen hebben succesvol in de ruimte "gewandeld"

Jessica Meir en Christina Koch maakten vandaag met succes een wandeling in de ruimte.
AFP Jessica Meir en Christina Koch maakten vandaag met succes een wandeling in de ruimte.
Twee vrouwelijke opvarenden van het Internationaal Ruimtestation ISS hebben vandaag succesvol extern onderhoudswerk aan de spacemeccano verricht, zo heeft het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA meegedeeld.

Jessica Meir en Christina Koch begonnen om 12.35 uur Belgische tijd aan de tweede exclusief vrouwelijke ruimtewandeling. De eerste was op 18 oktober. De twee dames hebben tijdens het uitje van 7 uur 29 minuten batterijen vervangen die de energie opslaan die de zonnepanelen van de ruimtekolos genereren. Het gaat om een lithium-ion batterijen ter vervanging van een minder efficiënte nikkel-waterstof accu.

Het duo kon zelfs vooruitgeschoven taken afwerken. Meir heeft al 14 uur 46 minuten in het absolute luchtledige gewerkt, Koch 35 uur 17 minuten.

Het was vandaag de eerste ruimtewandeling van dit jaar. Later deze maand zijn er nog twee ruimtewandelingen, de eerste maandag al. Er is nu al 225 keer in de ruimte gewandeld voor de bouw en het onderhoud van de spacemeccano waarin ook België deelneemt. Of in totaal 58 dagen, 23 uur en 12 minuten, zo rekende de NASA voor. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Johnny Demuysere

    Sterke vrouwen ik zou het niet wagen stel dat je door de een of andere reden los komt wat dan?

  • Stefaan Baert

    Goed zo.

  • Willy De Gieter

    Ik zou het niet durven. In de ruimte gaan, laat staan er in gaan wandelen. Dus ergens zijn de vrouwen dan toch het sterke geslacht.