Twee astronauten van ISS maakten vandaag ruimtewandeling van meer dan 6 uur

AFP
Twee opvarenden van het Internationaal Ruimtestation ISS hebben vandaag een grote ruimtewandeling gemaakt, zo heeft het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA meegedeeld. De wandeling was live via het internet te volgen. De mannen verbleven in totaal 6 uur en 31 minuten in het absolute luchtledige.

De Amerikanen Drew Feustel en Ricky Arnold zijn om 14.39 uur Belgische tijd  gestart met hun wandeling dat 6,5 uur moet duren. Zij moeten onderhoudswerk verrichten aan het externe koelingssysteem van de spacemeccano. 

Daarnaast installeerden Feustel en Arnold ook een nieuwe camera en een communicatietoestel en hadden ze zelfs tijd over voor enkele kleinere extra taakjes. 

Om 20.10 uur Belgische tijd zat hun ruimtewandeling erop, zo deelde NASA mee. "Mooi werk", klonk het vanuit het Mission Control-centrum op aarde. "OK jongens, het is tijd voor jullie om weer huiswaarts te keren."

Feustel werkt voor de achtste keer in het absolute luchtledige, Arnold de vierde keer. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jurgen Van Den Bergh

    Het was magisch!