Toeristen die ruimtewandelingen maken? Dat is in 2023 al mogelijk volgens Russisch ruimtevaartbedrijf

Eén van die twee ruimtetoeristen zal in 2023, samen met een Russische beroepskosmonaut, een ruimtewandeling mogen maken buiten het ISS.
REUTERS Eén van die twee ruimtetoeristen zal in 2023, samen met een Russische beroepskosmonaut, een ruimtewandeling mogen maken buiten het ISS.
In 2023 zal voor het eerst een ruimtetoerist een ruimtewandeling maken, zo heeft het Russische ruimtevaartbedrijf Energija meegedeeld.

Energija heeft een contract, waarvan de waarde niet is vermeld, afgesloten met het Amerikaanse ruimtetoerismebedrijf Space Adventures om in 2023 twee ruimtetoeristen met een zelfde Sojoez-MS capsule naar het Internationaal Ruimtestation ISS te brengen voor een kort verblijf. Hoe lang dat zal duren, is niet duidelijk.

Eén van die twee toeristen zal samen met een Russische beroepskosmonaut vanuit het Russische segment van het ISS een ruimtewandeling kunnen maken. Aanvaarde kandidaten zullen een aangepaste training krijgen.

Nooit eerder heeft een niet-professionele ruimtevaarder een ruimtewandeling gemaakt.

Via een contract met Space Adventures zijn tussen 2001 en 2009 zeven mensen als ruimtetoerist naar het ISS gevlogen om daar korte tijd te vertoeven: Dennis Tito (2001), Greg Olsen (2006), Anousheh Ansari (2006), Richard Garriott (2008), Charles Simonyi (2007 and 2009), Mark Shuttleworth (2002) en co-stichter van Cirque de Soleil Guy Laliberté (2009).

Morgen maken twee opvarenden van het ISS een ruimtewandeling.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Noel Soetaert

    En wij zullen we zuinig omspringen met ons energie verbruik zodat de miljardairs zich een uitstapje kunnen veroorloven.