SpaceX lanceert vrachtcapsule naar ISS

De lancering van de Falcon 9-draagraket van SpaceX op Cape Canaveral.
AP De lancering van de Falcon 9-draagraket van SpaceX op Cape Canaveral.
Een Falcon 9-draagraket van de Amerikaanse raketbouwer SpaceX is vandaag met succes gelanceerd vanop de basis Cape Canaveral in Florida. De lading, een onbemande Dragon-vrachtcapsule met aan boord bevoorrading en wetenschappelijke experimenten, is nu op weg naar het Internationaal Ruimtestation (ISS) waar ze over ongeveer twee dagen zal aankomen.

Het gaat om de zesde missie die SpaceX uitvoert voor het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA. 

De eerste trap van zijn Falcon 9 - de meest herbruikbare raket ooit - slaagde er door een fout in een hydraulische pomp niet meer in om weer te landen op het voorziene platform en kwam in de oceaan terecht. "Het lijkt erop dat de raket niet beschadigd is en ze zendt nog gegevens uit. Een schip is op weg", tweette topman Elon Musk.

De Falcon 9 had normaal gezien gisteren al moeten opstijgen vanop Cape Canaveral. De lancering werd met een dag uitgesteld omdat voedselrepen voor muizen in een wetenschappelijk experiment beschimmeld waren geraakt, zo maakte NASA bekend.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Albert De Vries

    Nog eens 155 ton RP-1 rocket fuel kerosine verbrandt. We gaan de bossen door SpaceX ter compensatie aangeplant eerstdaags op Google Earth zien verschijnen. Of gaat ook SpaceX enkel met de winsten lopen...

  • Daniel Corstjens

    Hopla,ga maar met de fiets naar uw werk en aan de andere kant pompen ze de co2 met tonnen de lucht in!