SpaceX Dragon succesvol gelanceerd

AP
Het commercieel vrachtruimteschip Dragon van SpaceX is succesvol gelanceerd van op Cape Canaveral. De capsule zal voor meer dan 2.200 kilogram aan voorraden brengen naar het internationaal ruimtestation ISS.


Het ruimteschip moest woensdag al de ruimte ingestuurd worden, maar door de slechte weersomstandigheden werd die lancering uitgesteld.

Het is de derde vlucht van de capsule, die voor meer dan 2.200 kilogram aan voorraden zal brengen naar het internationaal ruimtestation ISS om de crew van Expedition 60 te ondersteunen, verklaarde NASA. Het gaat onder meer om voedsel voor de astronauten en materiaal voor meer dan 250 wetenschappelijke experimenten die aan boord van het ISS worden uitgevoerd. 

AP
AP
AP
AP4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bernd Vaes

  Moet men dus niet geloven. Die raket werd afgevoerd, om een inwoner van ISS een pakje sigaretten te bezorgen, net zoals politie met loeiende sirenes door de straten giert, om een collega van sigaretten te voorzien.

 • Kristof Van Dam

  Elon Musk gaat nog veel moeten doen om al die vervuiling van SpaceX goed te maken... :/

 • Dirk Saenen

  En ook weer succesvol geland. De 44ste keer al dat SpaceX een eerste trap kan recupereren.

 • Guido De Deken

  En dan maar klagen dar er geen geld is om aan onze kust ontziltingsfabrieken te bouwen om zeewater om te zetten in drinkwater om onze boeren van sproeiwater voor hun gewassen te voorzien. Liever de aarde laten verkommeren en hopen op een ultieme grondstof vinden op de maan of mars om alzo oppermachtig te worden op aarde, als die daartegen nog bestaat.