Exclusief voor abonnees

Ruimtestation ISS wemelt van de schimmels en bacteriën

Astronauten Nick Hague, Christina Koch en Anne McClain aan boord van het International Space Station. Niet zichtbaar maar wel aanwezig: bacteriën en schimmels die niet alleen de gezondheid van de astronauten, maar ook de infrastructuur van het ruimtestation bedreigen.
EPA Astronauten Nick Hague, Christina Koch en Anne McClain aan boord van het International Space Station. Niet zichtbaar maar wel aanwezig: bacteriën en schimmels die niet alleen de gezondheid van de astronauten, maar ook de infrastructuur van het ruimtestation bedreigen.
“In het heelal is ‘t alle dagen bal”, zong Eddy Wally, maar nu blijkt dat toch vooral bacteriën, schimmels en andere troep er de polonaise dansen. In het ISS, het internationale ruimtestation, krioelt het van de microben die ziektes kunnen veroorzaken en bovendien het ruimtestation zelf dreigen aan te tasten. Dat blijkt uit een nieuwe studie. Sinds het ISS in 1998 werd gebouwd en 400 km boven onze planeet cirkelt, kreeg het bezoek van 222 astronauten en die maakten er een vies boeltje van.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.