Exclusief voor abonnees

Oud-NASA-topman wil buitenaards leven zoeken met vloot miniruimtescheepjes met laserkanon

Een artist’s impression van een StarChip, aangedreven door laserbundels vanaf de aarde.
Breakthrough Starshot Een artist’s impression van een StarChip, aangedreven door laserbundels vanaf de aarde.
Een vloot mini-ruimtescheepjes die met een laserkanon naar de sterren worden geschoten. Volgens ruimtevaartgoeroe (en generaal) Pete Worden is dat de manier om eindelijk aan de weet te komen of er leven is bij onze buur-ster, Proxima Centauri. Nu maar hopen dat die buren het ook kunnen waarderen.

Je hebt 3% van dit artikel gelezen
24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Freddy De Vos

  Natuurlijk zijn we niet alleen! Er zullen altijd dingen zijn grote dan ons. Maar hoeveel gaat dit grapje kosten?

 • chris ceulemans

  Of ..Lisette Theunis, dat wij om zeep geholpen worden zoals destijds de Spanjaards Zuid-Amerika uitroeiden, zoals S.Hawking suggereerde. Best wellicht "super ET's" niet bruusk wekken...en beter eerst al die miljarden aan onze eigen problemen spenderen!

 • Désiré hamelers

  Belachelijk geld verspillen!!

 • Lisette Theunis

  Hopelijk zijn we alleen. Stel je voor dat we heel de melkweg om zeep zouden helpen..

 • paul van de velde

  Grootste probleem is dat de mens steeds verandering wil en zo snel mogelijk. Misschien eerst op aarde de puntjes op de i zetten en zorgen dat we nog veel langer op onze planeet kunnen overleven door de hoeveelheid mensen drastisch te verminderen. Daarna hebben we wel de tijd om SF te denken en uit te voeren. Kan ook zijn dat ons heelal een optische illusie is, en er morgen iemand de stekker uittrekt.