Onbemande Dragon-capsule nam afscheid van ruimtestation ISS

Beeld van de testvlucht begin maart.
EPA Beeld van de testvlucht begin maart.
Een commercieel vrachtruimteschip van het type Dragon heeft afscheid genomen van het Internationaal Ruimtestation ISS en zet koers naar de Stille Oceaan om daarin neer te ploffen, zo was rechtstreeks op NASA TV te volgen.

De Canadese robotarm van het ISS liet om 18.01 uur Belgische tijd de commerciële cargo van SpaceX boven Myanmar los, nadat die robotarm het ruimtetuig eerder op de dag van de Harmony-module had afgekoppeld. De Dragon was op 6 mei na lancering met een Falcon-9 van SpaceX bij de spacemeccano aangekomen voor een zeventiende bevoorradingsmissie.

Waar de onbemande capsule 2,5 ton aan lading bij had voor het ISS, vervoert ze nu honderden kilo's aan wetenschappelijke hardware en resultaten van wetenschappelijke experimenten.

De "splashdown" in de Stille Oceaan is voor 23.48 uur Belgische tijd gepland. Eenmaal weer aan land verhuist het wetenschappelijk materiaal naar de betrokken labs over de wereld verspreid. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.