Nieuwe dinosaurussoort ontdekt in Argentinië

De wetenschappers hebben botten van de schedel en een grote hoeveelheid tanden gevonden. Andere botten van de nek, staart en rug zijn ook ontdekt.
AFP De wetenschappers hebben botten van de schedel en een grote hoeveelheid tanden gevonden. Andere botten van de nek, staart en rug zijn ook ontdekt.
Spaanse en Argentijnse paleontologen hebben de overblijfselen ontdekt van een dinosaurussoort die 110 miljoen jaar geleden in Argentinië leefde, in de buurt van de Andes. De soort kreeg de naam 'Lavocatisaurus agrioensis'. De ontdekking werd gepubliceerd in het gespecialiseerde tijdschrift Acta Palaeontologica Polonica en openbaar gemaakt door de National University of Matanza, in de buurt van Buenos Aires.

De Lavocatisaurus agrioensis was een herbivoor van 12 meter lang en leefde in een woestijngebied, in wat nu de provincie Neuquén is. De plaats is bekend voor de paleontologische sites en olievelden. 

 In de buurt van de volwassen Lavocatisaurus agrioensis hebben wetenschappers ook de resten van twee jongere exemplaren van 6 tot 7 meter lang gevonden.
AFP In de buurt van de volwassen Lavocatisaurus agrioensis hebben wetenschappers ook de resten van twee jongere exemplaren van 6 tot 7 meter lang gevonden.

Jongere exemplaren

"We hebben de meeste botten van de schedel en een grote hoeveelheid tanden gevonden, waardoor we een zeer complete reconstructie konden uitvoeren", zegt José Luis Carballido, onderzoeker aan het museum voor paleontologie Egidio Feruglio in Trelew (Patagonië). Andere botten van de nek, staart en rug zijn ook ontdekt. In de buurt van de volwassen Lavocatisaurus agrioensis hebben wetenschappers ook de resten van twee jongere exemplaren van 6 tot 7 meter lang gevonden.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Interessant wat zullen we nog al niet ontdekken.

 • René Schoeters

  Zalig om zo uw boterham te verdienen!

 • Christine Laevers

  Fascinerend! Er is nog heel veel te ontdekken! Een nieuw puzzlewerk kan ook beginnen. Mijn kippen doen me dagelijks aan de raptors van Jurassic Park denken. Ja, ja, carnovoren zijn het!

 • wim rooyakkers

  En! Zijn ze nog in leven?

 • Marc Hazelaar

  Amaaai, dat help ons geweldig vooruit, nu leiden de mensen daar waarschijnlijk geen honger meer