Navy-piloten zagen bijna dagelijks ufo’s in 2014 en 2015

Een ervaren piloot van de Amerikaanse Navy zag tijdens trainingen aan de oostkust van de VS tussen de zomer van 2014 en maart 2015 bijna dagelijks ufo’s vliegen. Daarover getuigt hij, samen met vier collega’s, in de New York Times. De “vreemde objecten” haalden hypersonische snelheden en bereikten hoogten tot meer dan 9 kilometer, “zonder zichtbare motor of uitlaatsporen”.

Luitenant Ryan Graves was tien jaar lang piloot van een F/A-18 Super Hornet bij de Navy. Hij lichtte het Pentagon en het Congres in over zijn ervaringen. “Die dingen bleven een hele dag in de lucht”, aldus Graves. “Een vliegtuig in de lucht houden kost bakken energie. Met de snelheden die wij zagen, is twaalf uur in de lucht elf uur langer dan we zouden verwachten.”

Navy-woordvoerder Josh Gradisher geeft aan de New York Times toe dat ze niet alle waarnemingen van Graves en zijn collega’s kunnen verklaren. Sommige vliegende objecten zouden commerciële drones kunnen zijn, voor andere “weten we niet wie erachter zit, hebben we niet genoeg gegevens om ze op te sporen”, legt Gradisher uit. Maar niemand beweert dat het daarom om aliens zou gaan.

De onthullingen komen er na de aankondiging in april van nieuwe, geheime richtlijnen om “onverklaarbare luchtfenomenen” te rapporteren, “als middel om het delen van informatie uit de stigmatisatiehoek te halen en de verslagen meer datagedreven aan te pakken”.

Piloten rapporteerden de waarnemingen aan hun oversten. Ze “speculeerden over geheime, extreem geavanceerde droneprogramma’s”, maar sloten dat weer uit omdat de waarnemingen op bekend militair oefenterrein tussen Virginia en Florida plaatsvonden. 

Een van hen vertelde eind 2014 aan Graves dat hij “bijna botste met zo’n ding”. De ufo beschreef hij als iets dat leek op “een bol rond een kubus”. Het vliegende voorwerp manoeuvreerde zich tussen twee gevechtstoestellen die op amper 30 meter van elkaar vlogen. Luitenant Danny Accoin beweert dan weer dat hij een ufo op zijn radar, op zijn raketsysteem en op zijn infraroodcamera had, maar dat hij die toch niet kon waarnemen met zijn ogen.

Van sommige waarnemingen bestaan ook videobeelden. Daarop zijn volgens Graves en zijn collega’s “objecten te zien die optrekken tot een hypersonische snelheid, die plots halt houden en scherpe bochten maken - wat de fysieke beperkingen van een menselijke bemanning overstijgt”. Graves bedoelt dat menselijke piloten de G-krachten niet zou aankunnen. “Snelheid doodt je niet, halt houden wél, of accelereren.”

Sinds het radarsysteem van de gevechtsvliegtuigen, dat nog uit de jaren 80 stamde, geavanceerder werd, namen de ufo-waarnemingen van de piloten toe.
36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Grosemans

  Ze zullen zeker wel iets gezien hebben, of gemeend gezien te hebben wat niet direct kon verklaard worden. Dat is dan ook de betekenis van ufo, een onbekend ding in de lucht. De kans echter dat het ruimtetuigen van een buitenaardse intelligentie zijn, is echter minimaal. Het is mijn overtuiging dat elke ufo waarneming verklaard kan worden als van gekende oorsprong, mits er voldoende parameters gekend zijn.

 • Gino Denil

  Wie weet wat doet al die technologie rondom je aan die snelheid in zo een tuig met je hersens. Maar telescopen die in een veel breder spectrum alles waarnemen en tot 12 miljard lichtjaar terug kijken in het universum die zien nooit zo iets vliegen.

 • Delcroix Jean-Pierre

  Ik zie ze ook vliegen.

 • dirk de smet

  hier denken ze de slimsten te zijn dus niet waar ,een spelletje van leugens zoals altijd,maar zijn de miljarden jaren voor zich vergeten van evolutie,mensdom dus ???? een specie is geevolueerd na de dinos,waar komen wij vandaan ??? op zo een korte tijd ????maak het een ander wijs onze soort is inteelt geloof het of niet!!!! en wat voor een soort !!!!geen respect voor andere soorten laat staan voor aliens!!!! of voor zich zelf ,de waarheid komt ooit ter sprake al weten ze die nu al!!!!!

 • stijn van deynse

  niet raar. Als er technologie bestaat om een UFO zo snel te laten accelereren en stoppen waarom zou er dan géén technologie bestaan om ervoor te zorgen dat dat niet zichtbaar is voor mensenogen of primitieve fototoestellen. Het feit dat niemand iets weet over die technologie doet juist vermoeden dat de bezitters van die technologie ze het liefst geheim houden.