NASA lokaliseert gecrashte maanlander

De maanlander voor de crash.
AFP De maanlander voor de crash.
NASA heeft de Indiase maanlander gelokaliseerd die in september op de maan is gecrasht. Het Amerikaanse ruimtevaartinstituut heeft foto's online gezet van de plek waar de onbemande lander is terechtgekomen.

De Indiase lander, met aan boord een karretje, steeg op 22 juli op vanaf aarde en op 7 september verloor het controlecentrum tijdens de landing het contact. Het was onduidelijk waar het apparaat was terechtgekomen.

De lander zou de bodem bij de zuidpool van de maan gaan onderzoeken. Daar is misschien waterijs te vinden. Het zou tevens een primeur zijn, omdat mensen en verkenners nog nooit op dat deel van de maan zijn geweest.
Vooralsnog zijn alleen de Verenigde Staten, de Sovjet-Unie en China erin geslaagd om op de maan te landen.

De Indiase maanlander steeg op op 22 juli.
NASA De Indiase maanlander steeg op op 22 juli.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Francinne Declerque

    India moet eerst eens iets doen aan hun monsterlijke milieuvervuiling, het gebrek aan basic sanitair voor hun volk en de behandeling van hun vrouwen. Ik verschiet er van dat ze er al in slagen een raket tot in de ruimte schieten !

  • Nicolas Van Hoecke

    Zelf de maan vervuilen we al.