Marsrover Curiosity spot kiezels zoals die op aarde

Kiezels op Mars
NASA Kiezels op Mars
Marsrover Curiosity speurt naar een geschikte plaats om boringen te doen, maar onderweg nam hij ook foto’s van een verzameling kiezels, die zo van de aarde lijken te komen.

Sommige kleinere en grijze steentjes lijken wel op mooie, ronde erwten. Kevin M. Gill van NASA maakte er een scherp beeld van en zette dat op Twitter. De kiezelstenen worden verder onderzocht.

Het is niet de eerste keer dat er steentjes op Mars gevonden zijn. In 2004 spotte rover Opportunity gesteentes waarvan sommige op bosbessen leken. NASA vermoedde toen dat ze gevormd werden in “met water doordrenkte afzettingen”.

De beelden geven aan dat het weer beter gaat met Curiosity. De Marsrobot kampte in februari en begin deze maand nog met technische problemen, maar kreeg intussen een nieuw ‘computerbrein’.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raymond van der craen

  Duidelijk dat er vroeger water heeft gestroomd aan de oppervlakte van mars en waarschijnlijk hebben daar ook bacterien of ééncelligen geleefd toen mard nog een dampkring en magnetisch veld had! Met veel geluk is er nog leven aanwezig diep onder het marsoppervlak. Ik ben benieuwd wat ze bij boringen daar gaan vinden.

 • Nick Lersberghe

  @Bart De BruckerBrucker Alle planeten in ons zonnestelsel zijn even oud, namelijk 4.5 miljard jaar. Die zijn ontstaan uit resterend puin na het ontstaan van de zon.

 • Bart De Brucker

  Mars is ouder dan de aarde. Wij hebben dus dezelfde kiezels als op Mars ;-)

 • van roy jozef

  zo ziet het er hier ooit ook nog uit buiten enkele steden bevolkt door tientallen miljoenen, de rest van de aarde, stof en keien.

 • Odille Maillie

  opnieuw bewijs dat er daar water heeft gestroomd!