Exclusief voor abonnees

Groen licht voor megaversneller van 20 miljard: “We kunnen op een compleet nieuwe wereld stuiten”

Een onderzoeker staat bij de Compact Muon Solenoid-detector, onderdeel van LHC.
Fons Rademakers / ANP Een onderzoeker staat bij de Compact Muon Solenoid-detector, onderdeel van LHC.
Hij lijkt er te gaan komen, een megaversneller van 100 kilometer onder het Meer van Genève. Europese deeltjesfysici kondigden vrijdag een officiële haalbaarheidsstudie aan naar het kostbare megaproject. 

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Van der Vloedt

  Liggen ondertuSSen op vinkenslag, de albino van het Vaticaan (of andere/meerdere sekten) en professor Langdon (of staatsagenten), goed voor een vervolgfilm. (of absolute realiteit/werkelijkheid,Energie/macht,overheersing/bevrijding,Tijd/frequenties,toekomst/geschiedenis)

 • Harmen van den Heuvel

  Geld voor veel dure wetenschappelijke kennis verrijking, wat sommigen hobby's noemen.Alleen jammer dat macht-wellustelingen het vaak misbruiken voor oorlogs- voering. Wereld heerschappij is niet ver weg. Amerika, China en Rusland. Alle drie zouden ze alle macht willen hebben.

 • Jeroen Verplancke

  goed iniatief, geeft ons hoop voor de toekomst want op deze planeet alleen gaan we het niet redden met huidige technologie

 • emiel wouters

  Een die sneller verdwijnt als dat je ze zal gezien hebben. En misschien gaat die van ons dan ook mee. Dan zijn we van een ding zeker. Geen 2de corona golf.

 • Christine Laevers

  Er is veel miserie in de wereld maar dat had al lang opgelost kunnen worden met de juiste mensen op de juiste plaats en met de juiste visie. Ik steun dit project en hoop dat het nooit in de verkeerde handen komt.