Europees ruimtevaartbedrijf Thales Alenia Space levert elementen voor toekomstig ruimtestation

Thales Alenia Space.
REUTERS Thales Alenia Space.
Het Europese ruimtevaartbedrijf Thales Alenia Space, dat ook Belgische vestigingen heeft, levert de eerste twee elementen voor het private ruimtestation dat het Amerikaanse bedrijf Axiom Space ontwikkelt. Dat heeft de Frans-Italiaanse groep woensdag bekendgemaakt.

De eerste modules moeten in een eerste fase worden aangehecht aan het huidige Internationaal Ruimtestation ISS. In 2024 moeten de modules de leefruimte van het station uitbreiden. Eenmaal het ISS uit dienst is genomen, zal het segment Axiom zich opnieuw losmaken en zo het eerste private ruimtestation worden.

Thales Alenia Space heeft nu een contract afgesloten om hiervan de eerste twee elementen te bouwen. De module Axiom Node One is een “knooppunt” dat aan het ISS zal komen en waaraan de andere modules zullen hangen. In de module Habitation zullen astronauten leven. Het Europese ruimtebedrijf vervaardigt de modules in Turijn, de assemblage verloopt bij Axiom Space in Houston, in het Amerikaanse Texas.

SpaceX

Axiom Space doet reeds aan opleiding van astronauten van het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA. Het heeft met het ruimtevaartbedrijf SpaceX een contract afgesloten opdat zijn toekomstige astronauten met de Crew Dragon capsule naar de ruimte kunnen reizen.

Lees ook:

België krijgt 150 bijkomende jobs in ruimtevaartsector

Overeenkomst met NASA getekend: Virgin Galactic wil toeristen naar het ISS vliegen

SpaceX lanceert opnieuw bijna 60 satellieten
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.