Driedimensionale snelwegen en vliegende auto's in nabije toekomst? "Prototype luchttaxi Boeing in 2019 af"

De bedoeling is dat de luchttaxi's niet handmatig bestuurd hoeven te worden. Of dat bij het prototype van Boeing ook al het geval is, liet Muilenberg voorlopig in het midden.
REUTERS De bedoeling is dat de luchttaxi's niet handmatig bestuurd hoeven te worden. Of dat bij het prototype van Boeing ook al het geval is, liet Muilenberg voorlopig in het midden.
De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing voorziet een toekomst waarin drones personen en goederen vervoeren. De vliegtuigbouwer verwacht zelf zijn eerste prototype van zo'n luchttaxi volgend jaar af te hebben. Dat zegt Boeing-topman Dennis Muilenburg tegen persbureau Bloomberg. "Je kan het zien als vliegende auto's."

"Denk aan een toekomst waarin je driedimensionale snelwegen zal hebben om de verkeersdrukte tegen te gaan", schetst Muilenburg het toekomstbeeld. Boeing werkt daarvoor ook aan de ontwikkeling van een systeem om het luchtverkeer voor het toekomstige vervoersmiddel te regelen. De topman verwacht namelijk dat over vijf jaar de eerste luchttaxi's operationeel zijn.

De bedoeling is dat de luchttaxi's niet handmatig bestuurd hoeven te worden. Of dat bij het prototype van Boeing ook al het geval is, liet Muilenberg voorlopig in het midden.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  We zijn al gewend aan dat idee door fantastische en sf-films. Ik hoop wel dat ze sommige regio's van dat verkeer zullen vrijstellen. Een hele infrastructuur zal aangepast moeten worden. Zou het een oplossing kunnen zijn voor de files ? Het mes zal aan twee kanten snijden, bv het militaire aspect ? Nog meer bomen zullen gekapt worden...

 • Jurgen Van Den Bergh

  Ik zal nooit in een toestel kruipen dat autonoom of vanop de grond bestuurd door de lucht vliegt. Ik ben niet gek.

 • pol van de velde

  Drastisch verminderen van de wereldbevolking is aan de orde, anders loopt het gegarandeerd fout. En sneller dan we denken.

 • Luc Cuypers

  Nog even en we nemen geen vliegtuig meer , we pakken den duikboot van half zeven ...

 • Erik Weyn

  Heeft waarschijnlijk in hetzelfde basis klasje gezeten van Elon Musk!