Doorbraak in Indiase ruimteprogramma met neerhalen van satelliet

AFP
De Indiase premier Narendra Modi zegt dat India een satelliet heeft neergehaald met een antisatellietwapen, en omschrijft de test als een grote doorbraak in het ruimteprogramma van zijn land.

Modi deed de aankondiging in een televisietoespraak. "Onze wetenschappers hebben een satelliet in een lage baan om de aarde op een afstand van 300 kilometer neergehaald", zei de hindoeïstische nationalistische leider.

Hij benadrukte dat niemand zich bedreigd hoefde te voelen door de test. "Ons doel is om vrede te brengen en niet om een oorlogssfeer te creëren, dit is niet gericht tegen welk land dan ook", zei hij.

Volgens de premier is India nog maar het vierde land dat zo'n antisatellietwapen gebruikt, na de Verenigde Staten, Rusland en China. "India heeft een ongeziene prestatie geleverd geleverd vandaag", zei Modi. "India heeft zijn naam geregistreerd als ruimtevaartmacht."

Volgende maand vinden in India parlementsverkiezingen plaats. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.